Κοινοποιείστε το άρθρο

Έτοιμη μέχρι τέλος Απριλίου Θα είναι η Νέα Λεωφόρος Ποσειδώνος

Eνα μεγάλο έργο που θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της παραλιακής θα παραδοθεί τέλος Απριλίου. 

Πριν μερικούς μήνες, συγκεκριμένα στις 6 Ιουνίου 2018, το news247.gr παρουσίασε σε αποκλειστικότητα  όλο το σχέδιο της ανάπλασης του Φαληρικού όρμου, που περιλαμβάνει και τη νέα χάραξη της Λεωφόρου Ποσειδώνος, από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, έως και λίγο μετά το Δέλτα του Φαλήρου, μετά το Κέντρο Πολιτισμού, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Πρόκειται για ένα έργο σπουδαίας σημασίας, διότι θα αλλάξει ριζικά η εικόνα της περιοχής, με νέα χάραξη και μετατόπιση της Λ. Ποσειδώνος, κατεδάφιση της υπάρχουσας, με οχετούς για τα όμβρια ύδατα και πολύ πράσινο, μέχρι τη θάλασσα.

Για την ιστορία, η Περιφέρεια Αττικής, παραλαμβάνοντας με νόμο τον Αύγουστο του 2016, όλη την περιοχή από την ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου), ξεκίνησε την επικαιροποίηση της μελέτης του έργου και χρησιμοποίησε μεγάλο μέρος από τα σχέδια του Ρέντσο Πιάνο, προσαρμόζοντάς τα σε πιο πρακτικά και ρεαλιστικά επίπεδα. Στα τέλη του 2016 είχε γίνει και η δημοπράτηση του έργου, με την ανάδοχο εταιρεία (ΑΚΤΩΡ) να καταθέτει προσφορά 75 εκατ. ευρώ, αναλαμβάνοντας το έργο. Ετσι, τον Μάρτιο του 2017 στήθηκε το πρώτο εργοτάξιο και έχουμε φθάσει στις αρχές του 2019 να μετράμε αντίστροφα για την παράδοση της νέας παραλιακής οδού, η οποία υπολογίζεται έως τα τέλη του Απριλίου, ίσως και λίγο πριν το Πάσχα.

Κοινοποιείστε το άρθρο