Κοινοποιείστε το άρθρο

Έτσι προσπαθούνε να γκρεμίσουνε την Ορθοδοξία από τον κρατικό «κορμό» – Την μετατρέπουν σε ΜΚΟ!

Σίγουρα πολύ λίγοι ειναι αυτοί που αντιλήφθηκαν στην αρχή όταν άκουσαν την συμφωνία Ιερώνυμου-Τσίπρα το ότι έκρυβε από πίσω της την ουσιαστική εκρίζωση της Ορθοδοξίας από τον βίο του Ελληνισμού και την μετατροπή της σε ένα είδος χριστιανικής ΜΚΟ

Εάν πραγματοποιηθούν τα όσα ζήτησε ο πρωθυπουργός, μέσα σε λίγα χρόνια η Ορθοδοξία, στην γενέτειρά της (γιατί είναι ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και έτσι έχει μεταφερθεί και στα άλλα ορθόδοξα έθνη, όπως σε Ρωσία, Σερβία, Γεωργία, Βουλγαρία κ.λ.π), θα έχει μετατραπεί από δόγμα που οδηγεί τις τύχες ενός Έθνους, σε «Λέσχη Φίλων της Ορθοδοξίας».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υπεραμύνθηκε της συμφωνίας (ή πρόθεσης συμφωνίας) που έκανε με τον Α.Τσίπρα κατά την διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος αλλά αυτό που όλοι αναρωτιούνται είναι τι κρύβεται πίσω από την συμφωνία αυτή και αυτό είναι η μείωση των κληρικών και των εκκλησιών (ως λειτουργούσες) στην Ελλάδα τα επόμενα 10 με 15 χρόνια έως και κατά 30%

Η συμφωνία αυτή βγάζει εκτός Δημοσίου τους κληρικούς και εκτός της τακτικής μισθοδοσίας του κράτους. Αυτά αντικαθίστανται με σχέση ιδιωτικού δικαίου και με… επιδοματική πολιτική από το κράτος για τις πληρωμές των κληρικών.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι πλέον οι κληρικοί ως «ιδιωτικοί υπάλληλοι» μπορούν ακόμα και να απολυθούν ή τέλος πάντων οι γηραιότεροι εξ’αυτών να συνταξιοδοτηθούν «πρόωρα» και φυσικά να μην αντικατασταθούν, ενώ τα επιδόματα-μισθοί τους να μειωθούν μετά από ένα τέταρτο και ένα πέμπτο μνημόνιο που η χώρα μπορεί εκ νέου να υπογράψει στο μέλλον, κάτι διόλου απίθανο.

Τότε οι δανειστές θα μας πουν «δεν φτάνουν τα λεφτά για να πληρώνετε τα επιδόματα-μισθούς των κληρικών. Ή μειώστε τους κληρικούς ή μειώστε τα επιδόματα».

Τότε είναι πολύ πιθανό να επιλεγεί η λύση της μείωσης των κληρικών ώστε οι εναπομείναντες να μπορούν να ζουν με τα χρήματα που έπαιρναν.

Αν μειωθεί ο αριθμός των κληρικών αυτό αυτομάτως σημαίνει πως οι λειτουργούσες εκκλησίες θα είναι αισθητά λιγότερες.

Αυτό με την σειρά του σημαίνει ότι η παρουσία της Ορθοδοξίας στην χώρα θα γίνει και αυτή αισθητά μειωμένη.

Αυτό με την σειρά του θα μειώσει το ήδη βαλλόμενο ορθόδοξο φρόνημα των γηγενών Ελλήνων αλλά και αλλοδαπών που έχουν ασπαστεί την Ορθοδοξία αποδεχόμενοι τα ιερά και τα όσια του Ελληνισμου΄.

Σιγά σιγά η Ορθοδοξία απλώς θα… ξεχαστεί.

Το ενδιαφέρον είναι τι θα πάρει την θέση των εκκλησιών. Μα φυσικά τζαμιά, όπως επί τουρκοκρατίας που θα αντιστοιχούν στον μελλοντικό πραγματικό πληθυσμό της χώρας που θα είναι σύντομα τουλάχιστον κατά 25% μουσουλμανικός λόγω της ανεξέλεγκτης ροής αλλοδαπών στην χώρα και επειδή γεννούν με πολύ υψηλούς ρυθμούς.

Αυτό είναι κάτι που το θέλει και το προωθεί ο ξένος παράγοντας επειδή θέλει η Ελλάδα να μετατραπεί σε πολυπολιτισμική χώρα για να είναι πιο εύκολα ελέγξιμη και να αποκοπεί από την Ορθοδοξία η οποία εκτός του ότι αποτελεί και εθνικό συστατικό, δημιουργεί και ιδιαίτερους δεσμούς με άλλους ορθόδοξους λαούς και ο νοών νοείτω.

Αυτές είναι οι μακροχρόνιες συνέπειες. Υπάρχουν όμως και οι άμεσες συνέπειες που θα γίνουν πραγματικότητα την επόμενη κιόλας ημέρα.

Τον προβληματισμό του για τη περίφημη συμφωνία Εκκλησίας-Κυβέρνησης εκφράζει σε άρθρο του στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ο πρώην Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά και νυν Γενικός Γραμματέας του πολιτικού κόμματος ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, Τάκης Μπαλτάκος , που εξηγεί πολύ ικανοποιητικά ποιες θα είναι οι συνέπειες αυτές.

«Οι μπάντες δεν θα παιανίζουν πια, οι στρατιώτες δεν θα παρουσιάζουν όπλα, οι τελετές θα τελειώνουν χωρίς το «Υπερμάχω» και το παριστάμενο κοινό, απονευρωμένο και πνευματικά απονεκρωμένο, θα παρακολουθεί ανήμπορο, ενώ ο Μητροπολίτης, αποκομμένος πια από τις κρατικές τελετές, θα παραμένει περίκλειστος στην Μητρόπολη του, απλό στέλεχος πλέον μιας αποδυναμωμένης ΜΚΟ που θα ονομάζεται, κατ’ ευφημισμον, ¨Εκκλησία της Ελλάδος¨.

Η εκκλησία, όμως, έχει ιστορία, η εκκλησία έχει παράδοση, βυζαντινή παράδοση, όχι παράδοση δυτική, ή σύνοδος τη Φερράρα απέτυχε, η εκκλησία εδώ είναι συνυφασμένη με το κράτος, επειδή το κράτος είναι ο λαός και η εκκλησία με τον λαό ταυτίζονται.

Δεν είναι μόνο ο μισθός των κληρικών το πρόβλημα. Είναι πρωτίστως αυτό, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι και κάτι άλλο. Το κύρος. Το κύρος που δίνει στους Μητροπολίτες η κρατική υπόσταση. Από το Βυζάντιο μέχρι σήμερα το κύρος αυτό έμεινε αμείωτο. Γιατί πρέπει τώρα να εξοβελισθεί; Ποιός ο λόγος; Τι θα διαφέρει η εκκλησία του ουδετερόθρησκου κράτους από ΜΚΟ; Γιατί πρέπει να καγχάσουν και να θριαμβολογήσουν οι πλανεμένοι και οι αγνοούντες;

Αυτοί, ωστόσο, μπορούν να παραμένουν πιστοί στην πλάνη τους, οι αρχιερείς, όμως, που επιδιώκουν την συμφωνία με τους άθεους τι άραγε προσδοκούν;

Τον Σαούλ τον μετέστρεψε ο Κύριος, ουδείς άλλος…..»

Εδώ επιχειρείται κάτι επιπλέον από την εκρίζωση της Αληθινής Θρησκείας.

Με το Σκοπιανό επιχειρείται να αποκοπεί ο Ελληνισμός από το αρχαίο του μεγαλείο, το οποίο ένα πολύ μεγάλο μέρος το αποτελεί ο Μ.Αλέξανδρος, ο Φίλιππος, ο Αριστοτέλης και τα Ελληνιστικά Βασίλεια.

Τώρα με την εκρίζωση της Ορθοδοξίας επιχειρείται η αποκοπή από την ένδοξη μεσαιωνική Ελληνική Ιστορία και από το μεγαλείο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Όσο για την νεώτερη Ιστορία, επιχειρείται η υποχρεωτική «αλβανοποίηση» από διάφορους ανιστόρητους κύκλους, των Αγωνιστών του 1821 με το γνωστό επιχείρημα ότι οι Αρβανίτες είναι… Αλβανοί και άλλα τέτοια παράλογα, άρα αποκοπή ακόμα και από την νεώτερη Ιστορία.

Τι άλλο έχουμε; Χιλιάδες αλλοδαπούς να εισρέουν στην χώρα συνεπώς σε λίγα χρόνια σοβαρή δημογραφική και θρησκευτική αλλοίωση της Ελλάδας με σκοπό την δημιουργία ενός πολυφυλετικού, πολυθρησκευτικού «αχταρμά» του οποίου στο τέλος θα του έχουν κλέψει ολόκληρη την Ιστορία!

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της “Δύναμης Ελληνισμού” Δημήτρης Καμμένος ο οποίος με αποκλειστική δήλωση στο pronews.gr κατέδειξε τους πραγματικούς στόχους  της συμφωνίας Κράτους-Εκκλησίας έτσι όπως ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό και τον Αρχιεπίσκοπο.

Όπως αναφέρει ο Δ.Καμμένος απώτερος στόχος της συμφωνίας που μετατρέπει την Εκκλησία σε ΜΚΟ  είναι το άνοιγμα στο Ισλάμ και η ικανοποίηση του διακαή πόθου του Ρ.Τ.Ερντογάν να λειτουργήσει ως εγγυητής και «τοποτηρητής» του στην Ελλάδα.

Η δήλωση του Δ.Καμμένου:

«Ο κ.Τσίπρας και η παρέα του θέλουν να κάνουν άνοιγμα στο Ισλάμ.

Δώρο του κ Τσίπρα στον Ερντογάν είναι να λειτουργήσει ο δεύτερος ως εγγυητής του Ισλάμ στην Ελλάδα.

Συνένοχός στο άνοιγμα της κερκόπορτας, ο κ Πάνος Καμμένος.»

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο