ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
MediaΤηλεόραση - Ραδιόφωνο

Eurovision 2023: Η ώρα του Α’ Ημιτελικού στην ΕΡΤ

Eurovision 2023: Η ώρα του Α’ Ημιτελικού στην ΕΡΤ

 

Η μεγάλη στιγμή έφτασε, η γιορτή της μουσικής αρχίζει!

 

Σε απευθείας σύνδεση με το Liverpool Arena, η ΕΡΤ μεταδίδει τους δύο Ημιτελικούς και τον Μεγάλο Τελικό του 67ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, απευθείας από την ΕΡΤ1, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα (στο studio θα βρίσκεται ο Δημήτρης Μεϊδάνης που θα καλύπτει τα διαφημιστικά διαλείμματα με συνεντεύξεις και στοιχεία από την ιστορία του διαγωνισμού), καθώς και από την ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX.

Ο Α’ Ημιτελικός μεταδίδεται την Τρίτη 9 Μαΐου 2023, στις 22:00, ο Β’ Ημιτελικός την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023, την ίδια ώρα, και ο Μεγάλος Τελικός το Σάββατο 13 Μαΐου 2023, επίσης στις 22:00.

Η Ελλάδα εμφανίζεται στην 8η θέση του Β’ Ημιτελικού (Πέμπτη 11/5) με τον Βίκτωρα Βερνίκο να ερμηνεύει το «What They Say», μία φεστιβαλική και δυναμική ρυθμική μπαλάντα που ο ίδιος έγραψε στα 14 του, για να μοιραστεί ένα προσωπικό του βίωμα. Τη σκηνική παρουσία υπογράφει ο διευθυντής Μπαλέτου της Λυρικής Σκηνής Κωνσταντίνος Ρήγος και την ενδυματολογική επιμέλεια του Βίκτωρα έχει αναλάβει ο Γιώργος Σεγρεδάκης.

 

Στον σχολιασμό των δύο Ημιτελικών και του Τελικού θα είναι η Μαρία Κοζάκου και η Τζένη Μελιτά.

Το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision (Σάββατο 13/5), θα ανακοινώσει ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον Α’ Ημιτελικό: Νορβηγία, Μάλτα, Σερβία, Λετονία, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Κροατία, Ελβετία, Ισραήλ, Μολδαβία, Σουηδία, Αζερμπαϊτζάν, Τσεχία, Ολλανδία, Φινλανδία.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον Β’ Ημιτελικό:  Δανία, Αρμενία, Ρουμανία, Εσθονία, Βέλγιο, Κύπρος, Ισλανδία, Ελλάδα, Πολωνία, Σλοβενία, Γεωργία, Σαν Μαρίνο, Αυστρία, Αλβανία, Λιθουανία, Αυστραλία.

Τα τραγούδια των «Big Five» (Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία), καθώς και της περσινής νικήτριας Ουκρανίας, δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον Τελικό της Eurovision. Ψηφίζουν, όμως, στους δύο Ημιτελικούς και συγκεκριμένα:

Στον Α’ Ημιτελικό ψηφίζουν Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία.

Στον Β’ Ημιτελικό ψηφίζουν Ισπανία, Ουκρανία, Ηνωμένο Βασίλειο.

Υπενθυμίζεται ότι από φέτος θα ισχύσουν αλλαγές στον τρόπο ψηφοφορίας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, καθώς αποκλειστικά και μόνο οι θεατές, θα καθορίσουν τα τραγούδια που προκρίνονται από τους δύο Ημιτελικούς στον Μεγάλο Τελικό, ενώ δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα ψήφου σε θεατές από χώρες που δεν συμμετέχουν στον διαγωνισμό («Rest Of The World»).

 

 

Related posts

Κάνε ότι κοιμάσαι στην ΕΡΤ1: Ο Μηνάς μετανιώνει και ζητάει συγγνώμη για όλα

Newsroom

Κοκκίνο ποτάμι η συνέχεια: Τι θα δούμε στη πρεμιέρα του δευτέρου κύκλου

«Παγιδευμένοι»: Τι θα παρακολουθήσουμε στα δυο επόμενα επεισόδια