ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΕπικαιρότητα

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα κοκαΐνης από την Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής: Έκρυβαν τα ναρκωτικά σε άδειες κούτες οπωροκηπευτικών

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα κοκαΐνης από την  Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής: 49χρονος μανάβης ο αποθηκάριος -Έκρυβε τα ναρκωτικά σε άδειες κούτες οπωροκηπευτικών

Ένας 49χρονος χονδρέμπορος οπωροκηπευτικών προϊόντων με αλυσίδα καταστημάτων στην Αττική κατηγορείται ως ο αποθηκάριος των ναρκωτικών του κυκλώματος εμπορίας και διακίνησης κοκαΐνης, το οποίο εξαρθρώθηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 49χρονος μανάβης χρησιμοποιούσε τις αποθήκες της εταιρείας οπωροκηπευτικών, ιδιοκτησίας του, για να αποθηκεύει τις ποσότητες ναρκωτικών που έφερνε στην Ελλάδα σε συνεργασία με τα καρτέλ της Νότιας Αμερικής. Μάλιστα, έκρυβε την κοκαΐνη σε άδειες κούτες με μπανάνες ή με οπωροκηπευτικά. Εγκέφαλος του κυκλώματος φέρεται να είναι ένας 65χρονος.

Ο ίδιος πάντως, μέσω του συνηγόρου υπεράσπισής του, υποστηρίζει πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση και πρόκειται περί πλεκτάνης, στημένη από τους ανταγωνιστές του, οι οποίοι προσπαθούν να τον πλήξουν.

Ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως αναλαμβάνει την υπεράσπιση του κατηγορούμενου και τονίζει:

«Ανέλαβα την υπεράσπιση, μαζί με τον συνεργάτη μου Μανώλη Βαμβουνάκη, του εκ των συλληφθέντων και κατηγορουμένων, στον επαγγελματικό χώρο του οποίου κατεσχέθη η ποσότητα των 12 κιλών κοκαΐνης.

Ο εντολέας μου δεν αποδέχεται τη σχετική κατηγορία και στην πρώτη επαφή μαζί του ανέφερε ότι η ναρκωτική ουσία ευρίσκετο στον προαύλιο χώρο της επιχείρησής του, στον οποίον έχουν πρόσβαση και κυκλοφορούν καθημερινά δεκάδες άτομα.

Μόλις λάβουμε αντίγραφα της σχετικής δικογραφίας, θα έχουμε πλήρη εικόνα του περιεχομένου τών σε βάρος του κατηγοριών και των σχετικών αποδείξεων, αν υπάρχουν φυσικά».

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες της 2-11-2021, μετά από οργανωμένη επιχείρηση της ανωτέρω Υπηρεσίας στις περιοχές του Πειραιά και του Χαλανδρίου, πέντε (5) ημεδαποί, ηλικίας 20, 38, 49, 63 και 65 ετών και 37χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενοι ως μέλη της ανωτέρω εγκληματικής οργάνωσης.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Επιπλέον, ο 37χρονος και ο 38χρονος κατηγορούνται και για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Πώς δρούσε το κύκλωμα

Ειδικότερα, κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών για τη δράση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο στην προμήθεια σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης, που στη συνέχεια διακινούσε στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, ύστερα από εξακριβώσεις και διασταυρώσεις στοιχείων και δημιουργία προφίλ των εμπλεκομένων ( profiling ), πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση, αποκαλύφθηκαν οι χώροι απόκρυψης των ναρκωτικών (κατάστημα), καθώς και ο ρόλος εκάστου των μελών του κυκλώματος, και συγκεκριμένα:

ο 65χρονος κατηγορούμενος δρούσε ως αρχηγός – ιθύνων νους της εγκληματικής οργάνωσης, υπεύθυνος για την ανεύρεση, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε διαφόρους διακινητές στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, καθώς και στον συντονισμό και εποπτεία των υπολοίπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης
ο 49χρονος κατηγορούμενος, ως υπεύθυνος για την αποθήκευση και φύλαξη των ναρκωτικών ουσιών
ο 63χρονος κατηγορούμενος, ως υπεύθυνος για τη συγκέντρωση και φύλαξη των χρημάτων που προέρχονταν από την πώληση των ναρκωτικών ουσιών
οι άλλοι τρεις (3) κατηγορούμενοι, ως υπεύθυνοι για τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών

Τι εντόπισε και κατέσχεσε η ΕΛ.ΑΣ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε κατάστημα, που χρησιμοποιείτο ως χώρος απόκρυψης των προς διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης, σε οχήματα και οικίες, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

ποσότητα κοκαΐνης συνολικού βάρους 11 κιλών και 715 γραμμαρίων
ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους 11 γραμμαρίων
το χρηματικό ποσό των 280.530 ευρώ
5 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
1 Ι.Χ. δίκυκλο
7 συσκευές κινητής τηλεφωνίας
4 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
μαχαίρι με μήκος λάμας 15 εκατοστά
3 πολεμικά φυσίγγια
πλήθος νάιλον συσκευασιών και ιδιόχειρων σημειώσεων
Από τη μεθοδολογία δράσης των προαναφερομένων μελών της εγκληματικής οργάνωσης, την ιεραρχική τους δομή, τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών για τα διάφορα στάδια της προμήθειας, αποθήκευσης (κατάστημα) και διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών (χρησιμοποιώντας ενοικιαζόμενα οχήματα), καθώς και από την κατασχεθείσα ποσότητα κοκαΐνης και χρηματικού ποσού, προκύπτει η εκ μέρους των μελών της κατάρτιση επαγγελματικής υποδομής, που εξασφάλιζε τη διαρκή δράση και την αποκόμιση μεγάλου ύψους παράνομων προσόδων.

Related posts

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ-ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

Newsroom

Διαδημοτικές μετακινήσεις: Τέλος από την Δευτέρα 3 Μαΐου η απαγόρευση

ΓΣΕΕ: Μορφή χιονοστιβάδας τα εργατικά δυστυχήματα στη χώρα μας