ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

ΕΥΠ-Αντιτρομοκρατική: Πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στην Αθήνα

ΕΥΠ-Αντιτρομοκρατική

ΕΥΠ-Αντιτρομοκρατική: Πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στην Αθήνα σχεδίαζαν αλλοδαποί πακιστανοί

 

Μετά από συντονισμένες ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών εξαρθρώθηκε δίκτυο τρομοκρατών το οποίο, με καθοδήγηση από το εξωτερικό, μεθόδευε πλήγματα κατά προσεκτικά επιλεγμένων στόχων στην ελληνική επικράτεια. 

 

Οι τρομοκράτες σχεδίαζαν την επίθεση είτε με καλάσνικοφ, είτε με βαρύ οπλισμό, δηλητηριώδη αέρια, είτε με αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά. 

Στην καρδιά της Αθήνας, στην οδό Αισώπου 10, βρίσκεται το ισραηλινό εστιατόριο και από πάνω βρίσκεται μία άτυπη εβραϊκή συναγωγή. Σε αυτό το κτίριο, σύμφωνα με την ΕΥΠ και την Αντιτρομοκρατική, επρόκειτο να γίνει κάποιο χτύπημα προκειμένου να αρχίσει να αρχίσει να δημιουργείται κλίμα ανασφάλειας στους πολίτες και εδώ στη χώρα. 

‘Όλα ξεκίνησαν το 2021 από την Κύπρο όπου εντοπίστηκαν άνθρωποι οι οποίοι είχαν επαφή με τον αλλοδαπό, φερόμενο ως εγκέφαλο και επρόκειτο να κάνουν ένα τρομοκρατικό χτύπημα σε ισραηλινό στόχο στην Κύπρο. 

Σιγά σιγά άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι και από τον περασμένο Αύγουστο άρχισε η ΕΥΠ και οι άλλες αστυνομικές υπηρεσίας να βάζουν στο μικροσκόπιο κάποιους άλλους αλλοδαπούς, συγκεκριμένα κάποιες πακιστανικές σέχτες. 

Στα μέσα του Φεβρουαρίου, οι δύο αλλοδαποί 27 και 29 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική και άρχισαν να ελέγχονται όλα τα προσωπικά τους αντικείμενα. 

Σύμφωνα με την ΕΥΠ, κατά την έρευνα σε κάποιους υπολογιστές που τους άνηκαν βρήκαν κάποιους ισραηλινούς στόχους, μεταξύ αυτών και το εστιατόριο στην οδό Αισώπου. 

Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε περαιτέρω έρευνα μέχρι και την παραπομπή τους την Παρασκευή στον εισαγγελέα προκειμένου να απολογηθούν. Οι δύο αλλοδαποί σχεδίαζαν να επιτεθούν είτε με δηλητηριώδη αέρια ή καλάσνικοφ ή βαρύ οπλισμό. 

Η περιοχή βρίσκεται σε αστυνομικό κλοιό…

 

 

Πηγη Mega

Related posts

Φεστιβάλ Νέου ελληνικού έργου, από τον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον.

Βγάλτε την τηλεόραση από το παιδικό δωμάτιο

Newsroom

Νίκος Βλαχάκος: “Σε μια νύχτα περάσαμε τα Ελληνικά Ίμια σε καθεστώς γκρίζων ζωνών…..”