ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Πολιτισμός

Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων: Δωρεάν είσοδος στο Μουσείο Ακρόπολης και στο Ιδρυμα Takis

Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων: Δωρεάν είσοδος στο Μουσείο Ακρόπολης και στο Ιδρυμα Takis

 

Οι δράσεις στο Μουσείο Ακρόπολης και στο Ιδρυμα Takis στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων

 

Με εκτεταμένο ωράριο λειτουργίας από τις 9 το πρωί έως τα μεσάνυχτα και ελεύθερη είσοδο από τις 8 το βράδυ κι έπειτα, το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων σήμερα Σάββατο 13/5.

 

Επίσης, όπως κάθε Σάββατο τις πρωινές ώρες, οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν τη θεματική παρουσίαση «Σάββατο στο Μουσείο με 20+1 αριστουργήματα». Πρόκειται για έναν περίπατο στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου, κατά τον οποίο μύθοι και θρύλοι, δοξασίες και παραδόσεις, ιστορικά ορόσημα και ανθρώπινες ιστορίες μετουσιώνονται σε τέχνη και υφαίνουν μία ξεχωριστή βιωματική εμπειρία.

Ώρες: 12:30 π.μ. ελληνικά & 10:30 π.μ. αγγλικά. Συμμετοχή: εισιτήριο ημέρας. Κρατήσεις: https://events.theacropolismuseum.gr/

Φέτος, η Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων θα γιορταστεί και στο Ίδρυμα Takis – Κέντρο Ερευνών για την Τέχνη και τις Επιστήμες (Τέρμα Δερβενακίων, Καματερό, τηλ. 2102313410), με ξεναγήσεις, παράσταση με σαπουνόφουσκες και μουσική.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ 

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσείων γιορτάστηκε πρώτη φορά στη Γαλλία το 1999 με την ονομασία «Άνοιξη των Μουσείων» –δύο χρόνια μετά την εκδήλωση του Βερολίνου με τίτλο «Μεγάλη Νύχτα των Μουσείων» (Lange Nacht der Museen).

Από το 2005 ονομάστηκε «Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων» και γιορτάζεται στην Ευρώπη κάθε χρόνο τον Μάιο, συνήθως το Σάββατο πριν από τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18/5).

Το βράδυ αυτό τα μουσεία ανοίγουν τις πόρτες τους, δωρεάν, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία στους επισκέπτες τους να απολαύσουν τις μόνιμες συλλογές τους, τις περιοδικές εκθέσεις που πιθανόν παρουσιάζουν και τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματίσει.
Ελένη Μάρκου

Related posts

Ημερολόγιο 2022:«Ύμνος γυναικών» από τις Εκδόσεις IANOS

Newsroom

Η περικεφαλαία της Καραγκούνας η ιστορία και η ονομασία

“Ολη η Ελλάδα Αγκαλιά” Νίκος Ζωιδάκης – Γιάννης Καψάλης – Ματθαίος Τσαχουρίδης