ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» στο νησί της Σκοπέλου

Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» στο πανέμορφο νησί της Σκοπέλου, έχει γίνει πια θεσμός.

Από το καλοκαίρι του 2013 που ξεκίνησε το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» στη Σκόπελο έχει γίνει πια θεσμός

Από το καλοκαίρι του 2013 που ξεκίνησε το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» στο πανέμορφο νησί της Σκοπέλου, έχει γίνει πια θεσμός.

Φέτος μπαίνει αισίως στον έκτο χρόνο του και καλεί χορευτικά συγκροτήματα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και του κόσμου, να δηλώσουν συμμετοχή στη νέα διοργάνωση μέχρι τις 31 Μαρτίου.

 

Περισσότεροι από 600 χορευτές και πάνω από 7500 θεατές θα δώσουν φέτος το καλοκαίρι ραντεβού στη Σκόπελο. Το 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» θα πραγματοποιηθεί στις 25, 26 και 27 Αυγούστου, υπό την αιγίδα του Δήμου Σκοπέλου, και η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Πλέγμα», που το διοργανώνει, προσκαλεί όσα χορευτικά σχήματα το επιθυμούν, αλλά και χορωδίες παραδοσιακής μουσικής, να δηλώσουν συμμετοχή

Οι ενδιαφερόμενοι, αφού ανατρέξουν στους όρους συμμετοχής, μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής ηλεκτρονικά, μέσω του δικτυακού τόπου του φεστιβάλ: www.dancefestival.gr, με καταληκτική ημερομηνία την 31η Μαρτίου 2018.

Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» είναι μέλος του European και του Word Folklore Festival Association και πιστοποιημένο με το σήμα ποιότητας EFFE LABEL 2017-2018 από το European Festivals Association. Έχει διακριθεί στο διαγωνισμό Τourism Awards 2017 (βραβείο SILVER στην κατηγορία «φεστιβάλ»), και στο διαγωνισμό Best City Awards 2016 (βραβείο SILVER στην κατηγορία «πολιτισμός»), ενώ έχει αποτελέσει αντικείμενο ακαδημαϊκών ερευνών και μελετών ελληνικών και ξένων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων ως ένας δυναμικός θεσμός παράδοσης στη σύγχρονη πολιτιστική σκηνή.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης γιορτής τον φετινό Αύγουστο, η Σκόπελος θα συντονιστεί μουσικά και χορευτικά με διαφορετικές παραδόσεις και πολιτισμούς προβάλλοντας την ποικιλομορφία τους, τον πλούτο και το βάθος τους μέσα από μία σειρά από χορευτικές παραστάσεις, αλλά και παράλληλες δραστηριότητες, όπως ημερίδες, σεμινάρια, εκθέσεις, ανοικτές πρόβες, γλέντια κ.λπ.

Τα συγκροτήματα ή τα μέλη τους μπορούν να παραμείνουν στο πανέμορφο και καταπράσινο νησί του Αιγαίου για 5 διανυκτερεύσεις και έτσι να το γνωρίσουν καλύτερα.

Μία μοναδική ευκαιρία για εσάς που ασχολείστε ή απλά αγαπάτε τους παραδοσιακούς χορούς για να ταξιδέψετε μέχρι τη Σκόπελο και να ζήσετε τη μοναδική ενέργεια αυτού του ξεχωριστού Φεστιβάλ!

Info
www.dancefestival.gr | www.plegma.org
Τηλ.: 6951004630

Related posts

Δρ Ιωαννίδης: «Η καραντίνα δεν είναι  αποδοτικό μέτρο προστατέψτε γηροκομεία και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού – Μιλά και για εμβόλια (βίντεο)

Newsroom

Σε τι βοηθάει το ζευγάρι η συχνή ερωτική επαφή;

Newsroom

”Τα πρώτα χρόνια” Νίκη Μπλούτη

Newsroom