ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Φεστιβάλ «Πελοπόννησος: Γεύσεις και Όψεις» στο Πορτοχέλι

Φεστιβάλ «Πελοπόννησος: Γεύσεις και Όψεις» στο Πορτοχέλι

 

Τις γεύσεις και τα πολλαπλά πρόσωπα της Πελοποννήσου αναμένεται να αναδείξει το 6ο Φεστιβάλ «Πελοπόννησος: Γεύσεις και Όψεις» στο Πορτοχέλι, το οποίο θα λάβει χώρα το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά και να γευτούν τα προϊόντα της αργολικής γης. Το Φεστιβάλ αποτελεί πλέον θεσμό και το βασικό μηχανισμό προβολής του τοπικού και περιφερειακού παραγωγικού δυναμικού για την Αργολίδα, με εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή, αποδοχή και επισκεψιμότητα.

Η διοργάνωση του φεστιβάλ ξεκίνησε το 2013, περίοδο που η χωρά διένυε άλλον έναν χρόνο οικονομικής κρίσης, καθώς τα μηνύματα της αγοράς για ενίσχυση και τόνωση της οικονομίας ήταν πολλά. Επομένως, ήταν επιτακτική ανάγκη για προβολή και προώθηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσω της δημιουργίας ενός καλοκαιρινού φεστιβάλ το οποίο εξελίχθηκε τελικά σε μίνι έκθεση.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η ενίσχυση των τοπικών και περιφερειακών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων και των παραγωγικών, εμπορικών και τουριστικών επιχειρήσεων του νομού αλλά και κατ’ επέκταση όλης της περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς και η ανάδειξη των τουριστικών περιοχών της Αργολίδας.

Ο χρόνος είναι σημαντικός παράγοντας για την διασφάλιση της επιτυχίας της εκδήλωσης. Για τον λόγο αυτό, επιλέχθηκε η καλοκαιρινή περίοδος, και ειδικότερα το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, όπου κατεξοχήν ο νόμος Αργολίδας προσελκύει πλήθος τουριστών. Ως τόπος διεξαγωγής επιλέχθηκε η περιοχή της Ερμιονίδας και ειδικότερα το Πόρτο Χέλι, αφενός γιατί τα περισσότερα μηνύματα για τόνωση της αγοράς προήλθαν από την περιοχή αυτή, αφετέρου γιατί λόγω γεωγραφικής θέσης, δυσκολεύεται να συμμετέχει ενεργά σε δράσεις προβολής και ανάπτυξης.

Η εκδήλωση έχει πραγματοποιηθεί ήδη με επιτυχία 5 συνεχόμενες χρονιές, ενώ η αγορά της Ερμιονίδας  ενίσχυσε το φεστιβάλ με την συμμετοχή όλο και περισσότερων επιχειρήσεων.

Η εκδήλωση κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να θεωρηθεί πλέον, ένα από τα πολλά ηχηρά πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής και να αποτελεί πόλο έλξης νέων επισκεπτών.

 

 

 

Related posts

«Φασόλια Στιφάδο» συνταγή του Γιώργου Τσελεμεντέ

Γιατροί του ΕΣΥ κατά της κυβέρνησης που «κρύβει τη μισή αλήθεια» με δήθεν επιστημονικές προσεγγίσεις

Newsroom

‘’Αισθητικά αναβαθμισμένος’’άνοιξε ο κήπος του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Newsroom