ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Διεθνή Νέα

Φεύγουν άρον άρον οι Ισραηλινοί από την Τουρκία μετά την οδηγία του Τελ Αβίβ

Φεύγουν άρον άρον οι Ισραηλινοί από την Τουρκία μετά την οδηγία του Τελ Αβίβ

 

Με αεροσκάφος που έφτασε από το Τελ Αβίβ στην Κωνσταντινούπολη αναχώρησε χθες αριθμός Ισραηλινών πολιτών, έπειτα από την οδηγία που εξέδωσε το Ισραήλ ζητώντας από πολίτες του να εγκαταλείψουν την Τουρκία άμεσα.

Οι Ισραηλινοί πολίτες στην Κωνσταντινούπολη άρχισαν να επιστρέφουν στη χώρα τους. Αεροσκάφος της Arkia Airlines που έφτασε στην Τουρκία από το Τελ Αβίβ αναχώρησε χθες το απόγευμα από την Κωνσταντινούπολη στις 19.30.

Το Συμβούλο Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ είχε εκδώσει την Τρίτη ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία, εκφράζοντας φόβους ότι οι Ισραηλινοί πολίτες που βρίσκονται στη χώρα αυτή μπορεί να στοχοποιηθούν. Για τον λόγο αυτόν κάλεσε όλους τους Ισραηλινούς να φύγουν το συντομότερο δυνατόν.

Η απόφαση για την αποχώρηση των διπλωματών ελήφθη μετά τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τις διπλωματικές αποστολές του Ισραήλ στην Τουρκία και αφού ορισμένοι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στην πρεσβευτική κατοικία στην Άγκυρα και σε ένα κτίριο όπου στεγάζεται το προξενείο στην Κωνσταντινούπολη.

Οι αξιωματούχοι τόνισαν ότι οι διπλωμάτες έφυγαν για λόγους ασφαλείας και ότι η αποχώρησή τους δεν έγινε για πολιτικούς λόγους.

Σύμφωνα με άλλα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, οι διπλωμάτες του Ισραήλ στην Ιορδανία, το Μαρόκο και το Μπαχρέιν έχουν επίσης φύγει από τις χώρες αυτές, για τους ίδιους λόγους.

 

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Related posts

Νέα εποχή για την ΕΛΒΟ: Ελληνοϊσραηλινή αμυντική βιομηχανία με πολλές δουλειές

Nordic Monitor – Στο φως απόρρητα έγγραφα για την Τουρκία: Έχει έτοιμο σχέδιο για εισβολή στην Ελλάδα

Newsroom

ΗΠΑ – Εκλογές : Το Fox News δίνει στο “φως” την λίστα με νεκρούς που ψήφισαν