ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕπικαιρότηταΚοινωνία

Φωτιά στον Υμηττό: Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο ποια λέει η πυροσβεστική – «Μας βγάλαν έξω άρον άρον, ήταν σίγουρα εμπρησμός»

Φωτιά στον Υμηττό: Δεν υπάρχει ενεργό  μέτωπο ποια λέει η πυροσβεστική – «Μας βγάλαν έξω άρον άρον, ήταν σίγουρα εμπρησμός»

 


Σαφώς καλύτερη είναι αυτή την ώρα η εικόνα της μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις 3.18 τα ξημερώματα στον Υμηττό, με μικρές εστίες φωτιάς να έχουν απομείνει. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης εκτίμησε ότι τις επόμενες ώρες η εικόνα στο μέτωπο της φωτιάς θα είναι ακόμα καλύτερη. «Ευελπιστούμε ότι τις επόμενες ώρες η εικόνα θα είναι ακόμα καλύτερη, αλλά δεν έχει τεθεί ακόμα υπό μερικό έλεγχο» διευκρίνισε ο κ. Βαθρακογιάννης. Παρότι η φωτιά ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες δεν είχαμε ούτε ένα τραυματισμό επισήμανε.

 

«Τεράστιο μέτωπο με 20 μέτρα φλόγα στις 3 και το πρωί, περίπου στα 40 μέτρα από κατοικίες στην Παιανία, εξαπλώθηκε σχετικά γρήγορα λόγω των ανέμων, έφτασε στην κορυφογραμμή, η κινητοποίηση ήταν νομίζω ακαριαία, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ανταποκρίθηκαν, το κράτος είναι εδώ» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

«Ετοιμαστήκαμε για τα χειρότερα, στεγανοποιήσαμε την Κατεχάκη, τρέξαμε προσομοίωση που αφορούσε την ένταση του ανέμου ενημερώθηκαν όλοι οι δήμοι, ενεργοποιήσαμε προληπτικά πρωτόκολλα απομάκρυνσης των κατοίκων που δεν χρειάστηκε να εφαρμόσουμε η κινητοποίηση όλων των αρμόδιων φορέων ήταν υποδειγματική» σημείωσε.

Η μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε κοντά σε κατοικημένη περιοχή στην Παιανία έφθασε μέχρι τις κεραίες. Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώθηκαν στο να μην μπει η πυρκαγιά στο δάσος Καισαριανής και  κάνουν συνεχώς ρίψεις τα εναέρια μέσα σε συνδυασμό με τις επιχειρήσεις των ισχυρότατων επίγειων δυνάμεων.

Λόγω της φωτιάς που έφτασε στις κεραίες στην κορυφή του Υμηττου, δημιουργήθηκαν προβλήματα εκπομπής σε ορισμένους ραδιοφωνικούς σταθμούς. 

Καταγγελίες για εκρήξεις και διαφορετικά μέτωπα

Σε μια σοβαρή καταγγελία, η οποία δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη, προχώρησε μια κάτοικος της Παιανίας, που διαμένει λίγα μέτρα πιο μακριά από το σημείο όπου ξέσπασε η πυρκαγιά στον Υμηττό.

Όπως τόνισε, άκουσε μια δυνατή έκρηξη συνοδευόμενη από λάμψη και, όταν πετάχτηκε έξω, είδε τις φλόγες. Η καταγγελία της χρήζει διερεύνησης, καθώς υπάρχουν και άλλες μαρτυρίες για διαφορετικά ταυτόχρονα μέτωπα. Ωστόσο δεν υπάρχει ακόμη ενημέρωση από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Οι κάτοικοι δεν κινδύνευσαν, καθώς απομακρύνθηκαν έγκαιρα με τη συνδρομή της Αστυνομίας.

Σε ό,τι αφορά τα αίτια της πυρκαγιάς, από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού εξετάζονται -μεταξύ άλλων- καταγγελίες κατοίκων της Παιανίας, που κάνουν λόγο για έκρηξη και ταυτόχρονες εστίες, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει στοιχείο που να πιστοποιεί εμπρησμό.

Άνοιξε το τμήμα της Αττικής Οδού προς Καισαριανή και η λεωφόρος Κατεχάκη-Αλίμου, όπου είχε διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων λόγω της πυρκαγιάς στον Υμηττό. Πλέον η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, αλλά στις διασταυρώσεις υπάρχουν παντού τροχονόμοι για να κατευθύνουν τους οδηγούς.

Καμένο σπίτι στην Παιανία, φωτογραφία AP Photo/Thanassis Stavrakis

Όπως έχει γνωστό μέχρι στιγμής, από τη φωτιά στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε έκαψε δύο σπίτια, και προκάλεσε ζημιές σε άλλα δύο, αλλά λόγω της γρήγορης απομάκρυνσης των κατοίκων από την αστυνομία – σύμφωνα με την πυροσβεστική – δεν έχει αναφερθεί κανένας τραυματισμός.

 

 

 

Related posts

Α.Τσίπρας: «Η Μακεδονία δεν είναι ελληνική»! – Κάποιος να του μάθει Ιστορία, επιτέλους… (βίντεο)

Newsroom

Απάντηση Μητσοτάκη προς Ερντογάν : Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις

Ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του Α.Τσίπρα σε Selfie με την drag queen Τάνια Κέλλη

Newsroom