ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Διεθνή Νέα

«Φοβάμαι ένα ατύχημα στο Αιγαίο» λέει ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ

«Φοβάμαι ένα ατύχημα στο Αιγαίο» λέει ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ

«Στηρίζουμε τον Μάθιου Νίμιτς και τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών» σημειώνει σε ερώτηση για το Σκοπιανό

 

Ανησυχία για ένα ενδεχόμενο «ατύχημα» στο Αιγαίο -σ.σ. μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας- εκφράζει ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ και την Σία Κοσιώνη, η οποία θα μεταδοθεί μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

«Η ανησυχία μου, ο φόβος μου, είναι το ατύχημα» τονίζει. Και προσθέτει: «Όσο έχετε αυτά τα φονικά περίπλοκα στρατιωτικά συστήματα που λειτουργούν σε κοντινή απόσταση το ένα από το άλλο, υπάρχει πάντα φοβερός κίνδυνος ατυχήματος, το οποίο φυσικά θα προκαλέσει μεγάλες επιπλοκές στη σχέση σας».

Στην ίδια συνέντευξη και ερωτηθείς για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο κ. Πάιατ υπογραμμίζει: «Στηρίζουμε τον Μάθιου Νίμιτς και τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών. Είμαι αισιόδοξος. Και θα κάνουμε τα πάντα, ως Αμερική, να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες του Νίμιτς στις μέρες και τις εβδομάδες που έχουμε μπροστά μας».

Αναφερόμενος, δε, γενικότερα στα Δυτικά Βαλκάνια, τονίζει ότι «είναι προς το συμφέρον τους να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ».

 

Related posts

Κυπριακή ΑΟΖ: Ξεκινούν τις γεωτρήσεις τον Απρίλιο η γαλλοιταλική κοινοπραξία ΕΝΙ και Total

Newsroom

Ρωσικά πολεμικά ξεκίνησαν μεγάλης έκτασης στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά στη Μαύρη Θάλασσα

Ολλανδία: Επεισόδια ξέσπασαν στο Ρότερνταμ σε διαδήλωση για την επιβολή μερικού λοκντάουν στου ανεμβολίαστους

Newsroom