ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΚοινωνία

«Φρένο» βάζει η ΑΑΔΕ στις μεταβολές μόνιμης κατοικίας

«Φρένο» βάζει η ΑΑΔΕ στις μεταβολές μόνιμης κατοικίας

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων βάζει «στοπ»  στην κατάχρηση του δικαιώματος μεταβολής μόνιμης κατοικίας απ’ όσους ήθελαν να εκμεταλλευθούν καταστάσεις και να ταξιδέψουν στα χωριά το Πάσχα.

Με απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)Γιώργου Πιτσιλή, οι υπηρεσίες της Αρχής σταματούν να εξετάζουν τις δηλώσεις αλλαγής μόνιμης κατοικίας, που κάνουν οι φορολογούμενοι ηλεκτρονικά, με στόχο την αποτροπή κατάχρησης του δικαιώματος μεταβολής μόνιμης κατοικίας από τους φορολογούμενους.

Η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων, που εφαρμόζονται για την απαγόρευση της κυκλοφορίας, και ισχύει για όσο ισχύουν τα συγκεκριμένα μέτρα.

Με νεότερη απόφαση, θα καθοριστούν οι περιπτώσεις, για τις οποίες θα εξετάζονται τα σχετικά αιτήματα.

Με αυτό τον τρόπο, η ΑΑΔΕ επιχειρεί στην ουσία να «προλάβει» τα φαινόμενα ορισμένων επιτήδειων, που είχαν τη… φαεινή ιδέα να αλλάξουν μέσω λογιστών ή Taxisnet τον τόπο μόνιμης διαμονής τους, προκειμένου να μπορέσουν να ταξιδέψουν στα χωριά το Πάσχα!

Related posts

Τραμ: Ξεκινούν τα δρομολόγια στις 8 Δεκεμβρίου προς και από το μεγάλο λιμάνι του Πειραιά

Newsroom

Μητσοτάκης: 400 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο για στήριξη των νοικοκυριών και επιδότηση για αντικατάσταση παλαιών ηλεκτρικών συσκευών

Newsroom

Καταγγελία του γραμματέα της ΟΕΝΓΕ στον Realfm: Αναβλήθηκε ο εμβολιασμός υγειονομικών στο “Σωτηρία” για να εμβολιαστούν υπουργοί