ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΡοή Ειδήσεων

Γέφυρα Ευήνου: Παραμένει το πρόβλημα δύο μήνες μετά την καθίζηση

Γέφυρα Ευήνου: Παραμένει το πρόβλημα δύο μήνες μετά την καθίζηση

Οι ζημιές που υπέστη η γέφυρα του Ευήνου, που συνδέει τους δήμους Μεσολογγίου και Ναυπακτίας, έχει αποτέλεσμα την καθημερινή ταλαιπωρία κατοίκων από τα χωριά πέριξ των εκβολών του ποταμού και την επικοινωνία τους με τα αστικά κέντρα του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή οι κάτοικοι των χωριών πέριξ της γκρεμισμένης γέφυρας του Ευήνου.

Η στασιμότητα και παρατεινόμενη αβεβαιότητα για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη η γέφυρα του Ευήνου, που συνδέει τους δήμους Μεσολογγίου και Ναυπακτίας, έχει αποτέλεσμα την καθημερινή απίστευτη ταλαιπωρία κατοίκων από τα χωριά πέριξ των εκβολών του ποταμού και την επικοινωνία τους με τα αστικά κέντρα του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν για την αβεβαιότητα που υπάρχει σχετικά με τον τρόπο και τα χρονοδιαγράμματα μίας προσωρινής λύσης, η οποία είναι απολύτως αναγκαία έως ότου κατασκευαστεί η νέα γέφυρα.

«Ζητάμε άμεση λύση έστω και προσωρινή»

Σύμφωνα με τον Λευτέρη Μπαλωμένο, πρόεδρο Κοινότητας Γαλατά, ο οποίος μίλησε στο MEGA, «η εξαθλίωση των κατοίκων είναι μεγάλη, έχουμε γίνει άγονη γραμμή».

«Ζητάμε από τον πρωθυπουργό να παρέμβει και να δει το πρόβλημα. Η γέφυρα είναι έργο εθνικής σημασίας. Ζητάμε άμεση λύση έστω και προσωρινή».

Ο κ. Μπαλωμένος τόνισε ότι η οικονομική ζημιά των κατοίκων είναι μεγάλη, ενώ πολλοί που δεν έχουν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης, συνεχίζουν να διασχίζουν τη γέφυρα με κίνδυνο της ζωής τους.

Related posts

Η Λευκωσία «αδειάζει» την κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία «σέρνεται» στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία από τους Γερμανούς

Newsroom

H ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟΝ ΗΣΑΠ

Newsroom

Λ.Λαζάρου: «Μιλάτε για μέτρα αλλά δεν μας λέτε πως θα προστατευθεί ο κλάδος»

Newsroom