ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΚοινωνία

Γεννηματά για Σύνοδο Κορυφής: Η Ελλάδα βγήκε χαμένη – «Δεν καταλαβαίνω πως ο Μητσοτάκης δηλώνει ικανοποιημένος

Γεννηματά για Σύνοδο Κορυφής: Η Ελλάδα βγήκε χαμένη – «Δεν καταλαβαίνω πως ο Μητσοτάκης δηλώνει ικανοποιημένος

«Ο λαός δεν περίμενε αυτά τα αποτελέσματα», τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής εξαπέλυσε η κυρία Φώφη Γεννηματά από την Βουλή υποστηρίζοντας πως «η Ελλάδα βγήκε χαμένη».

«Δεν καταλαβαίνω πως ο Μητσοτάκης δηλώνει ικανοποιημένος. Ο λαός δεν περίμενε αυτά τα αποτελέσματα. Ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να υπερασπιστεί εθνικά συμφέροντα και θέσεις. Έδωσε πολλά για να πάρει ευχολόγια που δεν αποτρέπουν την Τουρκία» ανέφερε η προεδρος του Κινήματος Αλλαγή στρέφοντας τα πυρά και προς την ηγεσία της ΕΕ: «Η ΕΕ έκανε βήματα πίσω. Υποχώρησε από την υπεράσπιση του διεθνούς δικαίου και από την αλληλεγγύη προς τα κράτη – μέλη. Ανέχθηκε τις προκλήσεις της Τουρκίας που θέτουν υπο αμφισβήτηση την σταθερότητα και ειρήνη στην περιοχή. Δεν τόλμησαν ούτε την λέξη «κυρώσεις» να αναφέρουν».

Παράλληλα, μίλησε για «εν κρυπτώ» συμφωνία Ελλάδας – Τουρκίας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ για να αναρωτηθεί «Που το πάει ο Μητσοτάκης; Με τις επιλογές έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου τις ευθύνες απέναντι στον ελληνικό λαό».

Εξίσου επικριτική ήταν και για τα ζητήματα της πανδημίας υπογραμμίζοντας πως για την κατάσταση που επικρατεί στην Αττική «ευθύνεται η κυβέρνηση».

Τις ευθύνες στην κυβέρνηση επέρριψε και για την κατάσταση στην εκπαίδευση με τις καταλήψεις σχολείων. «Η κυβέρνηση λέει ότι φταίνε τα παιδία αλλά δεν έκανε τίποτα επι 6 μήνες για το ασφαλές άνοιγμα σχολείων. Δεν θα αναβάλλουν την ζωή του οι μαθητές. Είναι ευθύνη κυβέρνησης για να μείνουν τα σχολεία ασφαλή και ανοικτά».

Τέλος, και στο πλαίσιο επερώτησης που έχει καταθέσει το Κίνημα Αλλαγής για το «επιτελικό κράτος» είπε «Το επιτελικό κράτος έχει εξελιχθεί σε Μαξίμου ΑΕ με εκατοντάδες μετακλητούς και χωρίς ουσιαστικό ρόλο οι υπουργοί. Όλα αποφασίζονται από τους εκλεκτούς του πρωθυπουργού. Αντί για άριστους στην πράξη έχουμε τους αρεστούς. Το γαλάζιο κράτος επανέρχεται. Ο κ. Μητσοτάκης έχει σπάσει κάθε ρεκόρ στους μετακλητούς που ξεπερνούν τους 2 χιλ. Περίπου κάθε μήνα προσλήψεις 100 μετακλητών».

Related posts

Ο καρδιολόγος Φαίδων Βόβολης : Ρίχνει  «Γροθιά» στο κατεστημένο των ΜΜΕ και της παγκόσμιας τάξης όσο αφορά τον κορωναϊό

Newsroom

Φωτιά ανάμεσα σε καλλιτεχνούπολη και Νέο Βουτζά

Newsroom

Ανακοίνωση – ΓΣΕΕ: «Η άδεια ειδικού σκοπού συνιστά ειδικό σχήμα άδειας και όχι τιμητικό ακολούθημα της άδειας ασθενείας»