Κοινοποιείστε το άρθρο

Κίνημα Αλλαγής: «Φρένο» Γεννηματά για υποψηφιότητα από το προεδρικό μπλοκ

«Η Γεννηματά δεν δίνει εξουσιοδοτήσεις και αυτό που θέλει είναι να γίνουν όλα με θεσμική προσήλωση και στη βάση πάντα των αποφάσεων που έχουν ληφθεί», λένε συνεργάτες της

 

«Κόκκινη κάρτα», σε όποιον χρησιμοποιεί το όνομά της στην εκλογή ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής έβγαλε η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας σε στενούς της συνεργάτες.

Η πρόεδρος του κόμματος δεν επιθυμεί να καταστεί «ομαδάρχης», με ένα άλλο πρόσωπο στην ηγεσία μετά τις εσωκομματικές εκλογές του Δεκέμβρη. Κάτι που επεσήμανε σε όλους τους τόνους κατά την συνομιλία που είχε σήμερα το πρωί στο δωμάτιο, όπου νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό» με τους κ.κ Μανώλη Όθωνα και Χρήστο Πρωτόπαπα.

Οι πληροφορίες λένε ότι οι δύο κύριοι ανέλαβαν να επικοινωνήσουν ή να διαμηνύσουν σε όσα «προεδρικά» στελέχη εξετάζουν το ενδεχόμενο να καταθέσουν υποψηφιότητα -μαζί με τις αναγκαίες υπογραφές μέχρι αύριο το μεσημέρι- ότι «η Γεννηματά δεν δίνει εξουσιοδοτήσεις και αυτό που θέλει είναι να γίνουν όλα με θεσμική προσήλωση και στη βάση πάντα των αποφάσεων που έχουν ληφθεί».

Τα σχετικά μηνύματα αφορούν τόσο τα δύο νεότερα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, τους κ.κ Μανώλη Χριστοδουλάκη και Παύλο Χρηστίδη, όσο και τον Γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ, Βασίλη Κεγκέρογλου που χθες επιχείρησε να συγκεντρώσει υπογραφές στήριξης ενδεχόμενης υποψηφιότητάς του από στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Οι καλά γνωρίζοντες υποστηρίζουν ότι η απόφαση της κυρίας Γεννηματά να μην δώσει το «χρίσμα» σε κάποιο στέλεχος του περιβάλλοντός της αποτρέπει καταρχάς την συλλογή υπογραφών από την Κεντρική Επιτροπή. Θα προσπαθήσει ο κ. Κεγκέρογλου να συγκεντρώσει 5.000 υπογραφές από μέλη του κόμματος και δη από την Κρήτη, που έχει πολιτική «βεντέτα» με τον υποψήφιο αρχηγό, Νίκο Ανδρουλάκη;

Το σίγουρο είναι ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με τις υποψηφιότητες και τις συμμαχίες που διαμορφώνονται μετά την αποχώρηση της Φώφης Γεννηματά από την κούρσα εκλογής.

Οι υποψήφιοι κ.κ Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Καστανίδης είναι -σύμφωνα με πληροφορίες- σε ανοιχτή γραμμή δια των επιτελείων τους, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι θα σεβαστούν όλοι την μάχη της Προέδρου και την έντονη παραίνεσή της για την προστασία της ενότητας του χώρου.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο