Κοινοποιείστε το άρθρο

Σφαλιάρα και από Καναδά στην Τουρκία! Ο πρωθυπουργός Τζαστίν Τριντό αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Νέο ράπισμα για την Τουρκία! Μετά τις ΗΠΑ και ο Καναδάς αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Σε μήνυμά του ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζαστίν Τριντό μίλησε για τη Γενοκτονία.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Η αρχή έγινε στην Αλμπέρτα

Υπενθυμίζεται, ότι τις προηγούμενες ημέρες, η νομοθετική συνέλευση της επαρχίας Αλμπέρτα του Καναδά ενέκρινε κατά πλειοψηφία το κείμενο για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων και άλλων γενοκτονιών.

Το νομοσχέδιο 205 για «Περί μνήμης, καταδίκης και πρόληψης της γενοκτονίας» ενθαρρύνει την καναδική κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, να αναπτύξει στρατηγικές για την πρόληψη και την καταπολέμηση των αιτιών της γενοκτονίας.

Εκτός από τη Γενοκτονία των Αρμενίων, γίνεται αναφορά στο Ολοκαύτωμα, στον Μεγάλο Λιμό της Ουκρανίας, στη Γενοκτονία των Τούτσι, στη Σφαγή της Σρεμπρένιτσα, στη Γενοκτονία των Γεζίντι και των Ροχίνγκια.

«Σε έναν χρόνο από την ψήφιση του νομοσχεδίου ο πρωθυπουργός θα πρέπει να παρουσιάσει τις στρατηγικές και τις προτεινόμενες ενέργειες για την υλοποίησή του», αναφέρεται στο κείμενο που εγκρίθηκε από τη νομοθετική συνέλευση.

Η Αλμπέρτα είναι η δεύτερη επαρχία του Καναδά μετά το Κεμπέκ που αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων, στην οποία είναι αφιερωμένος ο Απρίλιος σε όλη τη με ψήφισμα που έχει περάσει από τη Βουλή των Κοινοτήτων. Η καναδική Γερουσία προχώρησε στην αναγνώριση το 2002, η Βουλή των Κοινοτήτων το 2006 και η κυβέρνηση το 2006.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο