ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Αποστολική Διακονία

Γέρων Γεώργιος: «Αιτία του επερχόμενου πολέμου είναι η αμαρτία»

Γέρων Γεώργιος: «Αιτία του επερχόμενου πολέμου είναι η αμαρτία»

 

Με την προτροπή προς όλους να μελετούμε το Ιερόν Ευαγγέλιον, ο Γέροντας είχε ως κεντρικό θέμα τους Προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης και πιο συγκεκριμένα τον Προφήτη Ιεζεκιήλ με αφορμή την εορτή του.

Σήμερα αν παραπαίει ο κόσμος, είναι γιατί δεν υπάρχουν οι πραγματικοί ηγέτες, θα τονίσει ο Γέροντας Γεώργιος. Όταν κάποτε ο Ισραήλ επί Αχαάβ δεν είχε πραγματικό ηγέτη, ο Θεός για πραγματικό ηγέτη είχε τον Προφήτη Ηλία.

Σήμερα δεν τρέχουμε στους αληθινούς γιατρούς που είναι οι Άγιοι, θα αναφέρει ο Γέροντας Γεώργιος και θα σημειώσει το γεγονός ότι πολλοί σήμερα ‘Ελληνες που δεν ψηφίζουν συνειδητά, δεν αναζητούν τον αληθινό ηγέτη, αυτόν που έχουν αναφέρει οι σύγχρονοι Άγιοι Παΐσιος και Πορφύριος.

Ο Γέροντας Γεώργιος αναφέρθηκε στον Προφήτη Ιεζεκιήλ, τα όσα φοβερά έχει αναφέρει για τις ημέρες μας, τον επερχόμενο πόλεμο που περιγράφεται στα κεφάλαιά του, τονίζοντας ότι η αιτία είναι η αμαρτία που δεν έχει σταματημό, γι΄αυτό και οι Άγιοι μιλούσαν ότι ο Θεός θα επιτρέψει αυτόν τον πόλεμο για να καθαρίσει ο κόσμος όλος από την αμαρτία…

Τέλος θα αναφερθεί στον αγιασμένο ιερέα πατήρ Ιωάννη Καλαΐδη και όσα εκείνος είχε αναφέρει για την ταυτότητα-κάρτα του πολίτη…

 

 

Related posts

Ας ευχαριστούμε το Θεό όχι μόνο όταν μας δίνει, αλλά και όταν δεν μας δίνει…

Newsroom

Άγιος Παΐσιος : Η Γκρίνια έχει κατάρα. Φέρνει την οργή του θεού

Newsroom

Τα παλαιότερα τα χρόνια ο λαός κατέφευγε στην Παναγία : Σήμερα είδατε πουθενά μετάνοια ;

Newsroom