ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Αποστολική ΔιακονίαΟρθοδοξία

Γέρων Γεώργιος: «Ο εμβολισμός του Χριστιανού είναι η θεία Χάρης»

Γέρων Γεώργιος: «Ο εμβολισμός του Χριστιανού είναι η θεία Χάρης η δύναμη του Θεού»

 

Ομιλία του Γέροντα Γεωργίου από την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 – Ἀκἀθιστου Ὑμνου – Ὑπατίου ἐπισκόπου Γαγγρῶν ἱερομ. (†326), Ἀκακίου ὁμολογητοῦ ἐπισκόπου Μελιτινῆς – Αγρυπνία Οσίας Μαρίας της Αυγυπτίας.

 

Η σημασία της ύπαρξης της Κυρίας Θεοτόκου, η έλλειψη αγνότητας στο σημερινό κόσμο, η έλλειψη πνευματικών ανθρώπων το επίκεντρο της σημερινής ομιλίας του Γέροντα Γεωργίου.

Ο σαρκικός άνθρωπος εισέρχεται στην εκκλησία για να αναγεννηθεί και να γίνει πνευματικός άνθρωπος θα τονίσει ο Γέροντας Γεώργιος και θα προσθέσει ότι στην εκκλησία πρέπει να εισερχόμαστε συνειδητά. Επίσης ο Γέροντας Γεώργιος έθιξε το ζήτημα της συκοφαντίας, αναφέροντας τα όσα πέρασε ο Άγιος Νεκτάριος αλλά και το τίμημα που έπρεπε να πληρωθεί για αυτά που πέρασε ο Άγιος κυρίως από ανθρώπους του εκκλησιαστικού χώρου… «Λύτρωσαί με ἀπὸ συκοφαντίας ἀνθρώπων, καὶ φυλάξω τὰς ἐντολάς σου». (Ψαλμ. 118, 134) Να συγχωρούμε και να έχουμε τον καλό τον λόγο για όλους θα προσθέσει ο Γέροντας Γεώργιος και θα ευχηθεί να ζήσουμε ένα Πάσχα εν μετανοία και καλοσύνη.

 

 

Related posts

Σπουδαία ανακάλυψη από το ΕΜΠ: Ο Τάφος του Χριστού είναι ο αυθεντικός

Η προφητεία του Άγιου Παΐσιου: Το χρήμα θα εκλείψει – Τα κράτη όλης της γης θα χρεοκοπήσουν

Newsroom

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΜΥΓΑ  «Οσίου Παϊσίου»

Newsroom