ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Αποστολική ΔιακονίαΟρθοδοξία

Γέρων Γεώργιος: “Η Επανάσταση άρχισε αλλά δεν τελείωσε.. (βίντεο)

Γέρων Γεώργιος: “Η Επανάσταση άρχισε αλλά δεν τελείωσε.. (βίντεο)

Στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο και στην αγία προσωπικότητα του 1ου Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια, αναφέρθηκε ο γέροντας Γεώργιος Αλευράς στην ομιλία του, σε δύο ανθρώπους που δεν γνώρισαν τον φόβο γιατί είχαν την αγάπη του Θεού μέσα τους.

Ο “Ιωάννης της Αποκαλύψεως”, όπως αποκαλούσε ο Μέττερνιχ τον Ι.Καποδίστρια, ήλθε να σηκώσει τον σταυρό του μαρτυρίου στην Ελλάδα, για να μπορέσει να φτιάξει την πατρίδα του ένα πρότυπο κράτος, φώς για τα έθνη όλου του κόσμου.

Ο π.Γεώργιος αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Κυβερνήτη να βοηθήσει την Επάνασταση, η οποία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, αφού η Ελλάδα μετά τη δολοφονία του, έχασε τις ελπίδες της και το όραμά του για την αναγέννηση της πατρίδας του.

Ο. π.Γεώργιος ανέφερε ότι από τότε ο φόβος επικράτησε στους Έλληνες αφού κανείς ηγέτης δεν μπόρεσε να πλησιάσει κάν στο πρότυπο του Καποδίστρια και η μετέπειτα Βαυαροκρατία έφερε τα σημερινά αποτελέσματα.

“Σαν τον Καποδίστρια ουδείς” θα αναφέρει ο π.Γεώργιος λέγοντας ότι το σχέδιο είναι “να ξεκάνουν την Ορθόδοξη Ελλάδα” αλλά πολλές φορές η ιστορία επιφυλλάσει εκπλήξεις..!

 

 

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Άγιος Νεκτάριος Μητροπολίτης Πενταπόλεως τιμάτε σήμερα 9 Νοεμβρίου

Γέροντας Παΐσιος: Το εμπόδιο σε εμάς τους ανθρώπους είναι η ολιγοπιστία μας!

6 Αυγούστου – Μεταμόρφωση του Σωτήρος