ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Άμπελος ΚυρίουΟρθοδοξία

Γέρων Νεκτάριος: 25η Μαρτίου Ευαγγελισμός της Θεοτόκου. Σήμερα διπλή εορτή και ο απανταχού ελληνισμός (BINTEO)

Γέρων Νεκτάριος: 25η Μαρτίου Ευαγγελισμός της Θεοτόκου. Σήμερα διπλή εορτή και ο απανταχού ελληνισμός (BINTEO)

25η Μαρτίου Ευαγγελισμός της Θεοτόκου. Σήμερα διπλή εορτή και ο απανταχού ελληνισμός εορτάζει και τιμά δυο χαρμόσυνα γεγονότα.

Όπως και οι ήρωες της Επαναστάσεως αγωνίστηκαν πρώτα υπέρ Πίστεως και έπειτα υπέρ Πατρίδος, έτσι κι εμείς σήμερα οι Έλληνες Ορθόδοξοι χριστιανοί, πρώτα εορτάζουμε το χαρμόσυνο μήνυμα που έδωσε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ στην Υπεραγία Θεοτόκο, για την γέννηση του Σωτήρα μας Ιησού Χριστού.

Κατά δεύτερον εορτάζουμε και τιμούμε τους Ήρωες προγόνους μας, που πριν από 200 χρόνια ξεκίνησαν την Επανάσταση του 1821 εναντίον του τουρκικού ζυγού μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς.

Δυο ευαγγέλια σήμερα, δηλαδή δυο καλές ειδήσεις, ευ + αγγέλω. Η πρώτη καλή είδηση που μετέφερε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ στην Θεοτόκο, ότι θα κυοφορήσει τον Υιό του Θεού και Σωτήρα όλου του κόσμου, όπως πολύ όμορφα μας περιγράφει στην ευαγγελική περικοπή ο Απόστολος Λουκάς. Ο Αρχάγγελος Γαβριήλ επισκέφθηκε την Παναγία στη Ναζαρέτ ως απεσταλμένος του Θεού και γι’ αυτό κρατά στο χέρι του ράβδο και όχι κρίνο, όπως πολλοί πιστεύουν.

Ο κρίνος δεν είναι στην ορθόδοξη θεολογία, αλλά εικόνα από τους λατίνους και την καθολική εκκλησία. Στην ορθόδοξη θεολογία κρατά ράβδο που φαίνεται ότι εμφανίζεται με την εξουσία του Θεού και μιλά προς την Μαριάμ την Παναγία.

Η δεύτερη καλή είδηση, είναι η Επανάσταση των υπόδουλων Ελλήνων κατά του τουρκικού δυνάστη που ξεκίνησε το 1453, χρονολογία που σηματοδοτεί το τέλος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Από τότε και για 400 περίπου χρόνια οι Έλληνες βρίσκονται υπόδουλοι των Τούρκων. Η 25η Μαρτίου έχει οριστεί ως ημέρα έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, όπου φέτος εορτάζουμε τα 200 χρόνια.

 

Related posts

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΛΛΥΒΑ ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

Οι συνέπειες της αμαρτίας

Newsroom

Στο φως γνήσιο αντίγραφο στα ελληνικά της γνωστικής Αποκάλυψης του Ιακώβου