ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Αποστολική ΔιακονίαΟρθοδοξία

Γέρων Νεκτάριος: Αγαπώ την Ελλάδα και λέω την αλήθεια (BINTEO)

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης : Αγαπώ την Ελλάδα και λέω την αλήθεια (BINTEO)

Αγαπώ την Ελλάδα και λέω την αλήθεια.

Αλήθειες για την πατρίδα μας, που οι σκοτεινές δυνάμεις όχι μόνο δεν θέλουν να λέγονται, αλλά θέλουν να μας αλλάξουν και την ιστορία μας. Τα ιστορικά όμως στοιχεία είναι αδιάσειστα, που δυστυχώς εμείς δεν διαβάζουμε και δεχόμαστε κάθε λογής ιδεοληψία.

Πόσοι από εμάς τους Έλληνες έχουν διαβάσει το τι είπαν οι Ήρωες του 1821;

Πόσοι από εμάς τους Έλληνες έχουμε διαβάσει τα απομνημονεύματα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη; Πώς είναι δυνατόν οι εχθροί που πολεμούν την Εκκλησία μας, να μιλούν για τυχαίο γεγονός, το ότι η εθνική μας εορτή συμπίπτει με την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου που είναι 25 Μαρτίου;

Μάλλον όλοι αυτοί ή δεν θέλουν να γνωρίζουν τι είπε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ή κάνουν τα στραβά μάτια μπροστά στην ιστορία της πατρίδος μας, δεχόμενοι εντολές. Πώς είναι δυνατόν οι εχθροί που πολεμούν την Εκκλησία μας, να μιλούν ότι ο χριστιανισμός κατέστρεψε τους ναούς.

Μήπως οι εχθροί της πίστεώς μας, που είναι όργανα του διαφωτισμού και των σκοτεινών δυνάμεων εσκεμμένα παραποιούν την αλήθεια; Οι ίδιοι κύκλοι είναι αυτοί που επιθυμούν το χωρισμό κράτους και εκκλησίας, χωρίς όμως να υπολογίζουν το ότι οι πολιτικοί της χώρας μας δεν επιθυμούν χωρισμό.

Όταν ο άγιος Χριστόφορος ο Παπουλάκος, ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, ο άγιος Εφραίμ ο Κατουνακιώτης, ο Κοσμάς Φλαμιάτος και πολλοί άλλοι μιλούσαν για τα ΑΘΕΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ του διαφωτισμού και της δύσης, ότι θα καταστρέψουν την Ελλάδα, κανείς δεν έδινε σημασία.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτό τον τόπο, διότι πολύ απλά δεν υπάρχει τύχη αλλά πρόνοια Θεού και η ευλογία του Θεού δεν έχει αφήσει αυτόν τον τόπο και ούτε θα τον αφήσει, αρκεί να ζούμε στα χνάρια των προγόνων και Ηρώων μας, που πολεμούσαν για την πίστη του Χριστού την αγία και της πατρίδος την ελευθερία.

Πρώτα υπέρ πίστεως και έπειτα υπέρ πατρίδος. Όταν αγωνιζόμαστε στη ζωή μας πρώτα για το θέλημα του Θεού, τότε όλα τα υπόλοιπα θα τα ευλογεί ο Θεός.

 

 

Μάχου υπέρ Πίστεως και Πατρίδος

 

Related posts

Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: Όλες οι άγνωστες διδαχές και προφητείες του

Newsroom

Άγιος Νικόλαος: Ο προστάτης των ναυτικών εορτάζει σήμερα 6/12

Γέροντας Γεώργιος: «Εδώ που φτάσαμε πρέπει να τα λέμε έξω από τα δόντια» (Βίντεο)