ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Άμπελος ΚυρίουΟρθοδοξία

Γέροντας Γεώργιος: Η σημερινή επιστήμη και ο άνθρωπος επαναλαμβάνει την ανυπακοή των πρωτοπλάστων

Γέροντας Γεώργιος Αλευράς: “Η Εκκλησία, δυστυχώς, ενώ γνωρίζει την αλήθεια, φοβάται να πει την αλήθεια.

 

Για την σύγχρονη πραγματικότητα των ανθρώπων που ταλαιπωρούνται στις ημέρες μας, μίλησε ο Ιερομόναχος Γεώργιος Αλευράς του Ιερού Κελίου Αγίας Τριάδος Προβάτας Αγίου Όρους.

Ο Γέροντας Γεώργιος στην ομιλία του στηλίτευσε το γεγονός ότι η σημερινή επιστήμη και ο άνθρωπος επαναλαμβάνει την ανυπακοή των πρωτοπλάστων, και παράλληλα μιμείται την άρνηση των Εβραίων στο να αποδεχθούν τον Χριστό ως Λυτρωτή και Σωτήρα του κόσμου.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Γέροντας τόνισε χαρακτηριστικά: “Η Εκκλησία, δυστυχώς, ενώ γνωρίζει την αλήθεια, φοβάται να πει την αλήθεια. Είναι φυσιολογικό, όπως και οι Μαθητές του Χριστού φοβηθήκαν και το βάλανε στα πόδια”.

Επίσης ο Γέροντας Γεώργιος αναφέρθηκε σε ένα χαρακτηριστικό γεγονός που του εκμυστηρεύθηκε ο Άγιος Πορφύριος για μία περιπέτεια υγείας που αναγκάστηκε να περάσει εξαιτίας ιατρικού λάθους.

“Όποιος είναι Ιερέας του Υψίστου βλέπει τα πάντα καθαρά και οφείλει να έχει γνώμη για τα πάντα. Υπακοή κάνουμε μόνο στους Αγίους, όπως και ο Απόστολος Παύλος μας προτρέπει στις Γραφές” – υπογράμμισε κλείνοντας ο Γέροντας Γεώργιος.

 

 

Related posts

Ἅγιος Κοσμᾶς Αἰτωλός : Αγαπάτε τον Θεόν

Μητροπολίτης Μόρφου: Μιλάει για τα σημεία των καιρών μετά τον covid -19 τι ακολουθεί ;

Newsroom

Του Αγίου Ιωάννη Ρώσου: Γιορτάζει σήμερα 27 Μαϊου