ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Άμπελος ΚυρίουΟρθοδοξία

Γέροντας Γεώργιος: Μόνο με τον Χριστό πρέπει να ασχολούμαστε όπως έλεγε και ο Άγιος Πορφύριος (βίντεο)

Χριστός

Γέροντας Γεώργιος: Μόνο με τον Χριστό πρέπει να ασχολούμαστε όπως έλεγε και ο Άγιος Πορφύριος (βίντεο)

Ομιλία του Γέροντος Γεωργίου Αλευρά, με αφορμή την ιστορία του πλούσιου νεανία της Ευαγγελικής περικοπής, όπου αν και επιμελής στα θρησκευτικά του καθήκοντα, λυπήθηκε σφόδρα όταν πληροφορήθηκε από τον Χριστό, ότι για να κληρονομήσει την αιώνια ζωή, θα πρέπει να πουλήσει τα υπάρχοντά του και να μοιράσει τα χρήματα στους πτωχούς.

Ο π.Γεώργιος αναφέρθηκε στη σημερινή εποχή και στον κόσμο που πλουτίζει χωρίς να έχει κανένα έλεος για τον συνάνθρωπό του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τελικά, πολύ λίγοι είναι εκείνοι που μπορούν να σωθούν, εκείνοι που ελπίζουν στον Ιησού Χριστό και είναι ελεήμονες προς τον συνάνθρωπο.

Ο π.Γεώργιος θα τονίσει ότι οι άνθρωποι ΜΟΝΟ με τον Χριστό θα πρέπει να ασχολούνται σήμερα, όπως έλεγε και ο Άγιος Πορφύριος, και πως ο Χριστός θα προφυλάξει τους δικούς του αλλά και θα ξεκαθαρίσει τα πάντα. Τέλος ανέφερε ότι ο Άγιος Πορφύριος με πολύ λύπη του είχε εκμυστηρευθεί ότι φοβάται για εμφύλιο, κάτι που έμοιαζε απίθανο εκείνη την εποχή, αλλά το ζούμε σήμερα με τη διχόνοια που έχει διασπαρεί στην ελληνική κοινωνία.

 

Related posts

Η ανάληψη του Κυρίου: 2 Ιουνίου – Της Αναλήψεως

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: Το σύστημα της παγκοσμιοποίησης θέλει τους ανθρώπους τηλεκατευθυνόμενα όντα!

Η πραμάτεια των τριών Ιεραρχών του Μεγάλου Βασιλείου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου;

Newsroom