ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Ορθοδοξία

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: «Από σύγχυση θα οδηγηθούμε σε λάθος αποφάσεις»(βίντεο)

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: «Από σύγχυση θα οδηγηθούμε σε λάθος αποφάσεις» (βίντεο)

Την Παρασκευή 12 Μαρτίου, ο δημοσιογράφος Κυριάκος Τσικορδάνος είχε την τιμή και τη χαρά να φιλοξενήσει στην εκπομπή Διαδικτυακές Προσεγγίσεις, τον Γέροντα Νεκτάριο Μουλατσιώτη. 

Ο Γέροντας με τον λόγο του και την αγάπη που πάντα έχει με σκοπό να βοηθάει και να προετοιμάζει τον κόσμο, μίλησε για τα σημεία των καιρών αλλά και όλα τα μεγάλα ερωτήματα που απασχολούν τον άνθρωπο σήμερα και για τα οποία αναζητά απεγνωσμένα απαντήσεις.

 

Μεταξύ άλλων ο Γέροντας τόνισε: «Δεν είναι ανάγκη πλέον να είναι κανείς προφήτης για να μπορεί να προβλέψει ή να δει γιατί πλέον τα ζούμε σε μια εποχή κατά την οποία το βλέπουμε ότι ακόμα και η ελευθερία μας έχει περιοριστεί μέσα στο σπίτι μας. 

 

Είναι χάρισμα Θεού να σε βοηθήσει να μπορείς να βλέπεις κάποιες δεκαετίες πιο μπροστά. Είχα πει σε έναν Αρχιερέα “Σεβασμιώτατε όταν θα γίνουν αυτά” και μου λέει “δεν πρόκειται να γίνουν αυτά διότι το βλέπεις εδώ το μπαστούνι μου;

Όταν οι Δεσποτάδες κουνήσουν το μπαστούνι, ρίχνουν κυβερνήσεις”. Του απάντησα “τότε που θα γίνουν αυτά τα πράγματα, όσα μπαστούνια κι αν κουνάτε, θα σας έχουν απαξιώσει ως Επισκόπους, ως Εκκλησία, ως Μοναχούς θα μας έχουν απαξιώσει, και δεν θα εισακούγεστε, δεν θα επηρεάζετε ούτε την κυβέρνηση ούτε την κοινή γνώμη, θα είμαστε μια μικρή ομάδα που δεν θα μπορεί να επηρεάσει κανέναν, θα είμαστε μειονότητα μέσα στην ίδια μας τη χώρα”.

Όπως δημιουργήθηκε σύγχυση την εποχή του Χριστού και Τον οδήγησαν στη σταύρωση.Το ίδιο θα γίνει και τώρα με τον Αντίχριστο και το χάραγμα. Από σύγχυση θα οδηγηθούμε σε λάθος αποφάσεις.

Εδώ τώρα θα δημιουργηθεί σύγχυση, εάν σκεφτούμε, ότι εκείνη την εποχή μπερδεύτηκαν και δεν αναγνώρισαν τον Μεσσία, θα αναγνωρίσουμε τώρα ποιος είναι ο Αντίχριστος όταν έρθει μέσα στη σύγχυση. Ως σωτήρα θα τον δούμε αυτόν που θα έρθει και θα δώσει λύσεις στα προβλήματα στο οικονομικό, στο θέμα της υγείας και στο θέμα του Γ΄ Παγκοσμίου Πολέμου που θα γίνει στις Αραβικές χώρες, ώστε να μπορέσει το Ισραήλ να διώξει και να απομονώσει τους μουσουλμάνους και να φτιάξει πάλι το κράτος του Βασιλιά Δαυίδ. Άρα ο Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος δεν θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη ή στην Ευρώπη για να καταστραφεί η τεχνολογία που έχουν φτιάξει και είναι έτοιμη για το χάραγμα. 

Άρα πρέπει να βλέπω, και αυτό θέλει φώτιση Θεού, να βλέπει ότι δεν είναι το εμβόλιο λοιπόν είναι το barcode, το οποίο αν είναι το χάραγμα θα το δούμε γιατί σε λίγο καιρό θα μας πουν ότι δεν μπορούμε να μπούμε στα σούπερ μάρκετ, αν δεν το έχετε δεν θα μπορείτε να πάρετε τα χρήματα σας από την τράπεζα κ.λπ, οπότε εκεί θα καταλάβουμε ότι αυτό πλέον είναι το χάραγμα. Και όπως λέει η Γραφή θα μας ξεγελάσουν, με πλάνη λέει θα το δώσουν, κι εδώ θα γίνει η σύγχυση, γιατί όπως λέει  ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο Άγιος Οικουμένιος, ο Αντίχριστος, η ιδεολογία του θα μπει και μέσα στην εκκλησία, θα περάσει μέσα στην εκκλησία. Πώς θα περάσει; Γιατί δεν θα ζητήσουν την άρνηση του Χριστού για να πάρεις το χάραγμα και έτσι θα δημιουργηθεί η σύγχυση ότι απλώς θα αλλάξει ο τρόπος οικονομικών συναλλαγών.

Όσοι δεν το πάρουν θα μείνουν στο περιθώριο. Αλλά λέει η Γραφή όσοι το πάρουν μετά από λίγο καιρό θα το έχουν μετανιώσει, θα είναι εγκλωβισμένοι μέσα στο σύστημα. Εκείνοι που δεν θα το πάρουν θα δυσκολευτούν στην αρχή, αλλά θα επιβιώσουν γιατί δεν είναι δυνατόν  ο Θεός να αφήσει ποτέ τα παιδιά Του που ακούν το θέλημά Του, την Αγία Γραφή, τον Λόγο του Κυρίου, δεν θα τα αφήσει ποτέ να πεινάσουν, όπως έκανε άλλωστε και με τον εβραϊκό λαό στην έρημο που του έστειλε το μάννα». 

Δείτε όλη την εκπομπή στο παρακάτω βίντεο 

Related posts

Άγιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης: «Τίποτε δεν είναι τυχαίο…»

Κυριακή προ των Φώτων: «Βάπτισμα Ζωής και Σωτηρίας»

Newsroom

Tί έλεγε ο γέροντας Παΐσιος αναφορικά με την αμαρτία; Είναι ένα ερώτημα που απασχολεί τους πιστούς χριστιανούς