ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Ορθοδοξία

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης :Χριστιανισμός σε σύγκριση με τις άλλες θρησκείες – Έχουν όλες οι θρησκείες τον ίδιο Θεό ; (Βίντεο) 

 

#ΓέρονταςΝεκτάριοςΜουλατσιώτης:Χριστιανισμός σε σύγκριση με τις άλλες θρησκείες – Έχουν όλες οι θρησκείες τον ίδιο Θεό ; (Βίντεο) 

Πως μπορώ να βρω ποια #θρησκεία είναι η σωστή όταν υπάρχουν πολλές θρησκείες; Ποια η διαφορά του Χριστιανισμού με τις άλλες #θρησκείες;

Ποιος είναι ο αληθινός Θεός; Πως μπορούμε να βρούμε την αληθινή θρησκεία που μέσω αυτής θα σωθούμε; Ο Μωάμεθ είναι Θεός; Τι δίδαξαν ο Βούδας, ο Κομφούκιος και άλλοι ιδρυτές #θρησκειών; Τι δίδαξε ο Ιησούς χριστός; Γιατί σύμφωνα με την Ορθόδοξη Πίστη μας είναι ο μόνος αληθινός Θεός; Για ποιο λόγο η ανθρωπότητα χώρισε την ιστορία σε προ Χριστού και μετά Χριστόν;

Το όνομα του Θεού το βλέπουμε στην Αγία Τριάδα, Πατήρ, Υιός και Πνεύμα Άγιο. Είναι τρισυπόστατος Θεός. Τρία Πρόσωπα, αλλά ένας Θεός.

Για ποιο λόγο οι Βέδες, το κοράνι και όλες οι #θρησκείες, πλήν του Χριστιανισμού δεν αναφέρουν απολύτως τίποτα για τη ζωή των ιδρυτών τους, παρά μόνο για τη διδασκαλία τους;

Η Αγία Γραφή και συγκεκριμένα η Καινή Διαθήκη μας αναφέρει όλη τη ζωή του Χριστού, αλλά και τη διδασκαλία Του, ακόμα και όταν ήταν παιδί που βρισκόταν, μέχρι και το γενεαλογικό δένδρο του Ιησού Χριστού μας γράφει, για να γνωρίζουμε ποια είναι η καταγωγή Του.

Ο Ιησούς Χριστός ως το δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, είναι ο μοναδικός ο οποίος δημόσια είπε ότι: Εγώ είμαι η Ζωή, Εγώ είμαι ο Άρτος ο Ζων, Εγώ είμαι το Ύδωρ το Ζών, Εγώ είμαι η Αλήθεια, Εγώ είμαι ο Οδός που μόνο πάνω από εμένα μπορείτε να περπατάτε, Εγώ είμαι η Ανάσταση, Εγώ είμαι η Ζωή.

Η πίστη στον μόνο αληθινό Θεό δεν εξαρτάται από επιχειρήματα και αποδείξεις, εξαρτάται από τη θέληση του ανθρώπου. Αγαπάς και ακολουθείς κάποιον όχι γιατί σου αναφέρει επιχειρήματα και αποδείξεις, αλλά αγαπάς κάποιον επειδή το θέλεις. Αδιαμφισβήτητα ο Ιησούς Χριστός, το δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, που ήρθε επάνω στη γη για τη σωτηρία των ανθρώπων, είπε την αλήθεια και ότι είναι Θεός.

Διαβάζουμε στο κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο Κεφ. 8, στιχ.45-47 τα συγκλονιστικά λόγια του Ιησού Χριστού: “Εγώ όμως λέγω πάντοτε την αλήθειαν, και εν τούτοις σεις δεν με πιστεύετε, διότι ακριβώς σεις είσθε τέκνα του ψεύτου διαβόλου.

Ποίος από σας είναι δυνατόν να με ελέγξη έστω και δια την παραμικροτέραν αμαρτίαν;

Εάν δε εγώ, καθό αναμάρτητος, λέγω πάντοτε την αλήθειαν,διατί σεις δεν με πιστεύετε;

Εκείνος που κατάγεται από τον Θεόν, ακούει με προσοχήν και ευλάβειαν τα λόγια του Θεού· δια τούτο σεις δεν δίδετε σημασίαν στους λόγουςτου Θεού, διότι δεν είσθε από τον Θεόν”.

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος μιλᾶ γιὰ τὴ Νέα Ἐποχὴ καὶ τὴ Νέα Τάξη Πραγμάτων (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ελεημοσύνη δεν μετριέται μόνο με το χρήμα

Newsroom

Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου: Άρχισε και ο Θεός θα κάνει αυτό που δεν μπορείς!