ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Άμπελος ΚυρίουΟρθοδοξία

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης – Εξομολόγηση: Αν κρύψω αμαρτήματα συγχωρούμαι;

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης – Εξομολόγηση: Αν κρύψω αμαρτήματα συγχωρούμαι;

Όταν κρύβω στην εξομολόγηση και δεν λέω την αλήθεια στον ιερέα τι γίνεται;

Όταν πάω στον εξομολόγο και ντρέπομαι να πω κάποια αμαρτήματα, πώς θα τα πω; Μάλιστα αν ο ιερέας είναι γνωστός μου, πώς θα μπορέσω να του πω την αλήθεια; Αν ξεχάσω κάποιο αμάρτημα στην εξομολόγηση τι γίνεται; Τι χρειάζεται να κάνω;

Το Ιερό Μυστήριο της Εξομολογήσεως είναι ένα μεγάλο Μυστήριο της Εκκλησίας μας που παραδόθηκε από τον ίδιο τον Ιησού Χριστό στους Δώδεκα Αποστόλους. Δεν κατασκευάστηκε από τους ιερείς, αλλά παραδόθηκε από τον ίδιο τον Θεό, το δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό.

Το Ιερό Μυστήριο της Εξομολογήσεως, είναι το Μυστήριο των δακρύων και όπως το ονομάζουν οι Πατέρες της Εκκλησίας μας, είναι το δεύτερο βάπτισμα διότι σβήνει όλα μας τα αμαρτήματα. Διαβάζουμε στο κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο κεφ.20 στιχ. 22-23: «…ἐνεφύσησε καὶ λέγει αὐτοῖς· λάβετε Πνεῦμα Ἅγιον· ἄν τινων ἀφῆτε τὰς ἁμαρτίας, ἀφίενται αὐτοῖς, ἄν τινων κρατῆτε, κεκράτηνται…». Δηλαδή: «…εφύσησε εις τα πρόσωπα των την ζωογόνον πνοήν της νέας ζωής και τους είπε· “λάβετε Πνεύμα Αγιον.

Εις όποιους συγχωρείτε τις αμαρτίες, θα είναι συγχωρημένες και από τον Θεόν. Εις όποιους όμως τις κρατείτε άλυτες και ασυγχώρητες, θα μείνουν αιωνίως ασυγχώρητες…».

Related posts

Άγιος Παΐσιος: Η αμαρτία έγινε μόδα

Έχω Ανοίξει Τις Ουράνιες Αποθήκες Μου – Αναγνωρίστε Τους Καιρούς

Μη φοβάσαι παιδί μου: Είμαι η Παναγιά!

Newsroom