ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Αποστολική ΔιακονίαΟρθοδοξία

Μουλατσιώτης: Πότε ξεκινά και πότε τελειώνει το Τριώδιο;

Τι είναι το Τριώδιο, από που προέρχεται η ονομασία του και τι εννοούμε όταν λέμε, άνοιξε το Τριώδιο;

 Πότε ξεκινά και πότε τελειώνει το Τριώδιο; Ποια η σημασία του στη ζωή της Εκκλησίας;

Τι έχει καθιερώσει η Εκκλησία μας να γίνεται μέσα στο Τριώδιο; Ποιος εορτάζει μέσα στο Τριώδιο; Ποια η σχέση του Τριωδίου με το καρναβάλι; Πως χρειάζεται εμείς οι χριστιανοί να ζούμε την περίοδο που έχουμε Τριώδιο;
Η πνευματική ζωή έρχεται πιο έντονα και γίνεται επίκεντρο της ζωής του ανθρώπου, με λιγότερα κοσμικά γεγονότα. Ο άνθρωπος την περίοδο αφήνει πιο πίσω τα γλέντια, τις αποκριές, τα καρναβάλια, την τηλεόραση και όλα αυτά που τον απομακρύνουν από αυτή την περίοδο που τον βοηθά να ζήσει το Πάσχα.
Η περίοδος του Τριωδίου είναι μια περίοδος που βοηθά τον άνθρωπο να ζήσει και τη δική του Ανάσταση μαζί με την Ανάσταση του Χριστού. Είναι περίοδος δακρύων, όχι λύπης, διότι ο χριστιανός είναι χαρούμενος, αλλά δακρύων και συντριβής για τα αμαρτήματα που έχουμε όλοι μας. Μια περίοδος εσωστρέφειας με περισσότερες και μεγαλύτερες ακολουθίες, περισσότερη προσευχή, περισσότερη άσκηση πνευματική και σωματική, περισσότερη προσπάθεια και αγώνα για να μπορέσουμε να βρούμε και να διορθώσουμε τα αμαρτήματά μας. Το Τριώδιο φέτος ξεκινά 9 Φεβρουαρίου 2020.

Τι έχει καθιερώσει η Εκκλησία μας να γίνεται μέσα στο Τριώδιο; Ποιος εορτάζει μέσα στο Τριώδιο; Ποια η σχέση του Τριωδίου με το καρναβάλι;

Πως χρειάζεται εμείς οι χριστιανοί να ζούμε την περίοδο που έχουμε Τριώδιο; Η πνευματική ζωή έρχεται πιο έντονα και γίνεται επίκεντρο της ζωής του ανθρώπου, με λιγότερα κοσμικά γεγονότα. Ο άνθρωπος την περίοδο αφήνει πιο πίσω τα γλέντια, τις αποκριές, τα καρναβάλια, την τηλεόραση και όλα αυτά που τον απομακρύνουν από αυτή την περίοδο που τον βοηθά να ζήσει το Πάσχα. Η περίοδος του Τριωδίου είναι μια περίοδος που βοηθά τον άνθρωπο να ζήσει και τη δική του Ανάσταση μαζί με την Ανάσταση του Χριστού. Είναι περίοδος δακρύων, όχι λύπης, διότι ο χριστιανός είναι χαρούμενος, αλλά δακρύων και συντριβής για τα αμαρτήματα που έχουμε όλοι μας. Μια περίοδος εσωστρέφειας με περισσότερες και μεγαλύτερες ακολουθίες, περισσότερη προσευχή, περισσότερη άσκηση πνευματική και σωματική, περισσότερη προσπάθεια και αγώνα για να μπορέσουμε να βρούμε και να διορθώσουμε τα αμαρτήματά μας. Το Τριώδιο φέτος ξεκινά 9 Φεβρουαρίου 2020.
What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Προφητεία: Πατροκοσμά και Γέροντος Παϊσίου – Ο κόσμος θα σιχαθεί τους πολιτικούς

Newsroom

Διδαχές Γέροντα Πορφύριου :Γιατί ο Θεός δεν μας δίνει πάντα ότι του ζητάμε;

Σαν σήμερα 3 Ιουλίου βρέθηκε ο τάφος και τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Ραφαήλ