ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Ορθοδοξία

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: Τι είναι η ηλεκτρονική διακυβέρνηση; Γιατί τα πάντα γίνονται ηλεκτρονικά; (βίντεο) 

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: Τι είναι η ηλεκτρονική διακυβέρνηση; Γιατί τα πάντα γίνονται ηλεκτρονικά; (βίντεο) 

Ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Ηλεκτρονικό κατάστημα, ηλεκτρονικός τρόπος συναλλαγής αγορών και πωλήσεων, ηλεκτρονική ταυτότητα, ηλεκτρονικό διαβατήριο, ηλεκτρονική ταυτότητα σπιτιών, ηλεκτρονικά σχολεία και ηλεκτρονικά πανεπιστήμια.

Τα πάντα ηλεκτρονικά. Τι είναι η ηλεκτρονική διακυβέρνηση; Γιατί τα πάντα γίνονται ηλεκτρονικά; Ποιος ή ποιοι βρίσκονται πίσω από την ηλεκτρονική διακυβέρνηση;

Γιατί μαθαίνουν τους ανθρώπους όλων των ηλικιών (μικρούς και μεγάλους) να χρησιμοποιούν και να βάζουν ολοένα στη ζωή τους την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και γενικά το ηλεκτρονικό σύστημα της «έξυπνης» ζωής;

Η τεχνολογία των ηλεκτρονικών υπολογιστών και οι νέες έξυπνες τεχνολογίες δεν είναι προϊόν καινούριο, υπάρχουν πολλά χρόνια παγκοσμίως. Το καινούριο στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση και στον νέο τρόπο «έξυπνης» ζωής, είναι προϊόν της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Ο σύγχρονος αμαθής, ανιστόρητος, αδαής, χωρίς γνώσεις άνθρωπος, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση την βλέπει ως ένα εργαλείο που τον βοηθά στον νεοεισερχόμενο και νεοεποχήτικο τρόπος ζωής, της ηλεκτρονικής ζωής.

Για την Ορθόδοξη Εκκλησία η πρόοδος των επιστημών και τεχνολογιών είναι ευλογημένη, όταν αυτές δεν απομακρύνουν τον άνθρωπο από τον Θεό και όταν δεν απομακρύνουν τον άνθρωπο από την ελευθερία που του έδωσε ο Θεός. Η επιστήμη και η τεχνολογία είναι ευλογία και δώρο Θεού. Φαίνεται ξεκάθαρα αυτό στην Παλαιά Διαθήκη. Σίγουρα η πρόοδος και η εξέλιξη της επιστήμης των τεχνολογιών έχει πολλά οφέλη για τον άνθρωπο, όταν όμως η επιστήμη αυτή γίνεται αντικείμενο χειριστικό σε χέρια ανθρώπων που επιθυμούν την ανελευθερία του κόσμου, τότε τα πράγματα διαφοροποιούνται.

Related posts

Που να ποντάρω;

Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου στο Μετόχι της Ι.Μ. Ξενοφώντος στην Νέα Ιωνία

Ορθοδοξία – Μόρφου Νεόφυτος: «Ἄνθρωπον οὐκ ἔχω…»

Newsroom