ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Ορθοδοξία

Γέροντας Παΐσιος: Το να διαβάζει κάνεις τους προφήτες και τις προφητείες τους είναι σαν να διαβάζει την εφημερίδα του Θεού

Γέροντας Παΐσιος: Το να διαβάζει κάνεις τους προφήτες και τις προφητείες τους είναι σαν να διαβάζει την εφημερίδα του Θεού

Σήμερα το να διαβάζει κανείς τους προφήτες είναι σαν να διαβάζει εφημερίδα , τόσο ξεκάθαρα είναι γραμμένα . Εμένα ο λογισμός μου , μου λέει ότι θα συμβούν πολλά πράγματα 

 

Ο Γέροντας Παΐσιος έλεγε συχνά: «Σήμερα, το να διαβάζει κανείς τους προφήτες είναι σαν να διαβάζει την εφημερίδα. Τόσο ξεκάθαρα είναι γραμμένα» «Εμένα ο λογισμός μου μου λέει ότι θα συμβούν πολλά πράγματα:

 

Οι Ρώσοι θα καταλάβουν την Τουρκία, η δε Τουρκία όπως την ξέρουμε σήμερα θα εξαφανιστεί από τον χάρτη. Το 1/3 των Τούρκων θα γίνουν χριστιανοί, το 1/3 θα αφανιστεί και το 1/3 θα τραβηχτεί προς τη Μεσοποταμία.

Η Μέση Ανατολή θα γίνει γήπεδο πολέμων, στους οποίους θα λάβουν μέρος οι Ρώσοι. Θα χυθεί πολύ αίμα, και μάλιστα οι Κινέζοι θα περάσουν τον Ευφράτη ποταμό, έχοντας 200.000.000 στρατό και θα βαδίσουν προς τα Ιεροσόλυμα. Χαρακτηριστικό σημάδι ότι πλησιάζουν τα γεγονότα αυτά θα είναι το γκρέμισμα του τεμένους του Ομάρ, αφού το γκρέμισμά του θα σημάνει την έναρξη των εργασιών για την ανοικοδόμηση του ναού του Σολομώντος, ο οποίος παλιά ήταν κτισμένος σε εκείνο ακριβώς το σημείο.

Στην Κωνσταντινούπολη θα γίνει μεγάλος πόλεμος μεταξύ των Ρώσων και των Ευρωπαίων και θα χυθεί πολύ αίμα.

Η Ελλάδα δεν θα έχει πρωτεύοντα ρόλο σε αυτό τον πόλεμο, αλλά θα της δοθεί η Κωνσταντινούπολη, όχι επειδή θα μας ευλαβούνται, αλλά επειδή δεν θα βρίσκουν άλλη καλύτερη λύση, και θα καταλήξουν σε αυτή τη συμφωνία με την Ελλάδα, μια και θα τους πιέζουν οι δύσκολες τότε περιστάσεις. Ο στρατός ο ελληνικός ούτε καν θα προλάβει να πάει εκεί και η Πόλη θα μας έχει δοθεί. Οι Εβραίοι, επειδή θα έχουν δύναμη και βοήθεια από τον Ευρωπαίο ηγέτη, θα αποθρασυνθούν, θα επιδεικνύονται με αναίδεια και υπερηφάνεια, και θα προσπαθήσουν να κυβερνήσουν την Ευρώπη. Τότε, μέσα στις δύσκολες συνθήκες, και τα 2/3 των Εβραίων θα γίνουν επίσης χριστιανοί.

Οι χριστιανοί θα διωχθούν ξανά.

Θα μηχανευτούν οι εχθροί του χριστιανισμού πολλά, αλλά από τον διωγμό που θα προκύψει, ο χριστιανισμός ολόκληρος θα ενωθεί. Όχι όμως έτσι που το θέλουν αυτοί που μηχανεύονται την παγκόσμια ένωση των θρησκειών, θέλοντας να υπάρξει επικεφαλής ένας θρησκευτικός ηγέτης. Θα ενωθεί επειδή οι καταστάσεις που θα δημιουργηθούν θα έχουν ως αποτέλεσμα να ξεχωρίσουν τα πρόβατα το Χριστού από τα ερίφια. Το κάθε πρόβατο θα κοιτά να είναι κοντά με τα άλλα πρόβατα και έτσι θα πραγματοποιηθεί το «μία ποίμνη, είς ποιμήν».

Προσέξατε; Το βλέπουμε εν μέρει να πραγματοποιείται: οι χριστιανοί έχουν αρχίσει να αισθάνονται ότι βρίσκονται σε ανθυγιεινό κλίμα και προσπαθούν να φεύγουν από τις αρρωστημένες καταστάσεις. Η άλλη μερίδα θα τρέχει κατά χιλιάδες στα μοναστήρια και στις εκκλησίες.

Σε λίγο θα δείτε σε μια πόλη να υπάρχουν μόνο δύο μερίδες ανθρώπων: αυτοί που θα ζουν άσωτοι και μακριά από το Χριστό ζωή και οι άλλοι, που θα τρέχουν στις αγρυπνίες και στα προσκυνήματα. Μεσαία κατάσταση δεν είναι δυνατόν να υπάρξει.

 

Από το βιβλίο «Σκεύος Εκλογής: Γέρων Παΐσιος 1924-1994» του ιερομονάχου Χριστοδούλου του Αγιορείτου

 

 

 

Related posts

Τι είναι το Ευαγγέλιο;

Τη μνήμη του Αγ. Ελευθερίου τιμά σήμερα, 15 Δεκεμβρίου η Εκκλησία

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΑΝΑΒΟΥΜΕ ΚΕΡΙΑ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ