ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Καιρός

Για ένα ακόμη χρόνο ξεχάστε την Ελλάδα, μας λέει η Qantas

Για ένα ακόμη χρόνο ξεχάστε την Ελλάδα, μας λέει η Qantas

Οι τουριστικοί πράκτορες λένε, πάντως, ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τους πελάτες τους για διακοπές στην Ελλάδα, μετά τον Δεκέμβριο του 2021

 

Τα κανονικά ταξίδια προς την Ελλάδα δεν πρόκειται να ξαναρχίσουν μέχρι το τέλος του επόμενου χρόνου λένε κορυφαία ταξιδιωτικά γραφεία της Αυστραλίας και αεροπορικές εταιρίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TravelDailyNews, κατά τη διάρκεια της εκθεσης Luxperience (4-7 Οκτωβρίου) που έγινε πριν λίγες μέρες με μορφή virtual, τα τουριστικά γραφεία της Αυστραλίας επιβεβαίωσαν ότι η χώρα θα παραμείνει κλειστή μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2021, αλλά υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τους πελάτες τους για διακοπές στην Ελλάδα, μετά από αυτό το χρονικό διάστημα.

Η Qantas δήλωσε ότι οι αεροπορικές διαδρομές μεγάλων αποστάσεων προς το Ηνωμένο Βασίλειο είναι απίθανο να αποκατασταθούν για τουλάχιστον ένα ακόμη έτος. Τον Ιούλιο, ο αυστραλιανός αερομεταφορέας ανέστειλε τις διεθνείς υπηρεσίες του μέχρι τον Μάρτιο του 2021. Αργότερα ανέφερε ότι οι διεθνείς πτήσεις, εκτός από εκείνες προς τη Νέα Ζηλανδία, δε θα επαναληφθούν πριν από τον Ιούλιο του 2021.

Μιλώντας στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της εταιρείας, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Qantas, Alan Joyce, είπε: “Για ορισμένους από τους μεγάλους προορισμούς μας, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο, θα χρειαστεί η ύπαρξη ενός εμβολίου, δεδομένης της μεγάλης επικράτησης του ιού και στις δύο αυτές περιοχές. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να ανακτηθούν τα διεθνή ταξίδια”.

Δήλωσε ακόμη ότι οι διαδρομές μεταξύ Αυστραλίας και Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσαν δυνητικά να ξαναρχίσουν μέχρι το τέλος του επόμενου έτους. “Το απροσδόκητο κλείσιμο πολλών εσωτερικών συνόρων τον Ιούλιο σημαίνει ότι η ανάκαμψή μας καθυστέρησε”, επεσήμανε.

Ο κ. Joyce έχει δηλώσει ακόμη ότι ” τα σύνορα μεταξύ Queensland και NSW (New South Wales) θα ανοίγουν και η αεροπορική εταιρεία θα μπορούσε να επιστρέψει με τις μισές πτήσεις εσωτερικού που διεξήγαγε προ COVID-19 μέχρι τα Χριστούγεννα. “Γνωρίζουμε ότι η ταξιδιωτική ζήτηση είναι ισχυρή”.

Η αεροπορική εταιρεία μόλις είχε αναβαθμίσει το στόλο της με Airbus A380 όταν “χτύπησε” η πανδημία. Ο κ. Joyce είπε ότι ήταν “θλιβερό” τα μεγάλα αεροπλάνα με σημαντική χωρητικότητα σε θέσεις Α’ να στέλνονται κατευθείαν “στην έρημο καθηλωμένα”.

Η εταιρεία αναμένει απώλειες 100 εκατ. δολ. για το α’ τρίμηνο αυτού του οικονομικού έτους. Οι απώλειες έφτασαν τα 2 δισ. δολ.για το 2019-20, με την πανδημία του κοροναϊού να μειώνει τα έσοδα του έτους κατά 21%.

Η Qantas έχει πραγματοποιήσει περιορισμένες διεθνείς πτήσεις, κυρίως για να βοηθήσει την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση να επαναπατρίσει Αυστραλούς που έχουν ξεμείνει στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19.

Στα σχεδία της Qantas είναι η ιεράρχηση των ασιατικών αγορών. Ο πρωθυπουργός Scott Morrison, επισήμανε τον περασμένο μήνα ότι όσοι έρχονται στη χώρα μέσω διεθνών αφίξεων από τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και τις χώρες του Ειρηνικού θα μπορούσαν ενδεχομένως να αποφύγουν την καραντίνα σε ξενοδοχεία.

 

 

Related posts

Καλλιάνος: Αλλάζει άρδην ο καιρός – Έρχονται λασποβροχές και αφρικανική σκόνη!

Newsroom

Μαρουσάκης: Έρχονται έντονες μεταβολές του καιρού

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης ΕΜΥ – Καταιγίδες και χιόνια το Σαββατοκύριακο

Newsroom