ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Υγεία

Για καθαρή και δροσερή αναπνοή…μην αμελείς ποτέ την υγιεινή του στόματος σου!

Για καθαρή και δροσερή αναπνοή…μην αμελείς ποτέ την υγιεινή του στόματος σου!

Η κακοσμία του στόματος δεν είναι ότι καλύτερο τόσο για εμάς όσο και για τους άλλους . Γιαυτό το λόγο μην αμελείς ποτέ  την στοματική  υγιεινή ακόμα και αν έχεις  γυρίσει  από κάποια βραδινή  έξοδο σου . 

 Η υγιεινή της στοματικής κοιλότητα δεν είναι κάτι  για το οποίο θα έπρεπε να σε φέρνει  σε δύσκολη θέση αφού μπορείς να το  αντιμετωπίσεις πολύ εύκολα, ακολουθώντας τις συμβουλές μας για μία δροσερή και  ευχάριστη αναπνοή.

1).Φρόντισε την υγιεινή του στόματός σου!
 Η πλάκα πάντα παραμονεύει και είναι η βασική αιτία για την κακοσμία της στοματικής κοιλότητας.
Χρησιμοποίησε μια οδοντόβουρτσα καλής ποιότητας, αλλά και μια οδοντόκρεμα βαση με τις ανάγκες σου και βάλε το οδοντικό νήμα ή τα μεσοδόντια βουρτσάκια στην καθημερινότητά σου. Βούρτσισε τα δόντια σου για τουλάχιστον 1′-2′ λεπτά, δύο φορές την ημέρα ή  έπειτα από κάθε γεύμα.
2).Σχολαστικός καθαρισμός!
Το βούρτσισμα της οδοντοστοιχίας είναι πολύ σημαντική. Απαραίτητο θεωρείται να χρησιμοποιείς εντατικά οδοντικό νήμα καθώς και στοματικό διάλυμα το οποίο όμως δεν πρέπει να περιέχει αλκοόλ. Μην ξεχνάς να βουρτσίζεις απαλά και τη γλώσσα σου. Βοηθά ούτως ώστε να απομακρυνθούν μικρόβια τα οποία συμβάλουν και αυτά στην άσχημα ανάσα.
3).Χρησιμοποίησε ένα scraper για τη γλώσσα σου!
Το scraper είναι ένα αντικείμενο που βοηθά στο ξύσιμο της γλώσσας μας και στην απομάκρυνση όλων των βακτηριδίων που βρίσκονται πάνω σε αυτήν και ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την κακοσμία. Πολλές οδοντόβουρτσες διαθέτουν ενσωματωμένο scraper.
4).Καθάρισε τη μύτη σου!
Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, η στοματική κοιλότητα επηρεάζεται από αυτή την μύτης, οπότε αν έχεις συνάχι και έχουν μείνει κατάλοιπα εντός της, καθάρισέ την σχολαστικά για να αποφύγεις την κακοσμία.
5).Απόφυγε τις τροφές με πολλά λίπη και σάκχαρα!
Για να μειωθεί δραστικά η κακοσμία, απόφυγε τις τροφές με πολλά λίπη και σάκχαρα, καθώς αυτές είναι που καταστρέφουν πιο εύκολα στοιχεία της στοματικής κοιλότητας που γεννούν την κακοσμία, ενώ γεμίζουν το στόμα με περισσότερα βακτήρια .Επισηςτο τσιγάρο,το αλκοόλ και τα αναψυκτικά,είναι “κακές” συνήθειες ικανές να επιδεινώσουν την κακή αναπνοή. Πίνε ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι μία φορά τη μέρα. Περιέχει πολυφαινόλες οι οποίες αποτρέπουν την ανάπτυξη βακτηρίων.
6).Βάλε στη διατροφή σου γιαούρτι! 
Η κατανάλωσή του βοηθά να περιοριστούν τα βακτήρια της στοματικής κοιλότητας. Σε 15 μέρες περίπου θα διαπιστώσεις ότι η αναπνοή σου είναι ευχάριστη.
7).Ενυδατώσου!
Η συχνότερη κατανάλωση νερού βοηθά στο να παραμένει στοιχειωδώς καθαρότερη η στοματική κοιλότητα και απομακρύνει ως ένα βαθμό τα βακτήρια που οδηγούν στην κακοσμία. Γι’ αυτό πιες όσο περισσότερο νερό μπορείς μέσα στην ημέρα!
8).Επισκέψου τον οδοντίατρό σου!
Αν η κακοσμία επιμένει μετά από όλα τα παραπάνω βήματα, επισκέψου τον οδοντίατρό σου αφού είναι πολύ πιθανό να συμβαίνει κάτι διαφορετικό στο στόμα σου που την προκαλεί, όπως το να έχει χαλάσει ένα δόντι ή να έχει δημιουργηθεί πέτρα ανάμεσά τους. Εκείνος θα σε εξετάσει και θα σε συμβουλέψει ως προς το τι πρέπει να κάνεις.

Related posts

Docandu: «Μετατρέπει» τα φαρμακεία σε mini ιατρικά hub

Newsroom

Οι άνθρωποι που πίνουν πολύ αλκοόλ και καπνίζουν δείχνουν πιο γερασμένοι

Newsroom

«Καλός ταξιδιώτης είναι κάποιος που μπορεί να ταξιδεύει με το μυαλό και…».

Newsroom