Κοινοποιείστε το άρθρο

Για πρώτη φορά στα χρονικά δεν θα αγιαστούν τα ύδατα και οι θάλασσες της Πατρίδος μας

Ξεκίνησαν χθες οι εορταστικές εκδηλώσεις της Εκκλησίας για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, αλλά δυστυχώς σήμερα η διοικούσα Εκκλησία μοιάζει πιο “υπόδουλη” από ποτέ στην πολιτική εξουσία.

Ξεκινάει σήμερα η έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με την αφερέγγυα κυβέρνηση, που δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα.

Στον αντίποδα και πάλι ο Μητροπολίτης Κυθήρων που ζήτησε από την ΔΙΣ να αξιώσει και όχι να παρακαλέσει την ελεύθερη Λατρεία.

O δε Μητροπολίτης Κορίνθου αναρωτήθηκε “γιατί άραγε όταν η «πολιτική ατζέντα» καθίσταται «δύσκολη», για οιονδήποτε κυβερνώντα, η εύκολη λύση, για να αλλάξουμε θέμα ή για να χρησιμοποιήσω τις ελάχιστες ποδοσφαιρικές γνώσεις μου, για να «πετάξουμε την μπάλα στην εξέδρα», να είναι σχεδόν πάντοτε η Εκκλησία;”

Η συγκυρία είναι ιστορική για την διοικούσα Εκκλησία.

Ενώ σε υπόλοιπες δραστηριότητες όπως στις κεντρικές πλατείες ή στα σούπερ μάρκετ επικρατεί το αδιαχώρητο, με πρόσχημα το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων οι κυβερνώντες άδραξαν την ευκαιρία να αναμασήσουν την “καραμέλα” ότι στις εκκλησίες μεταδίδεται ο ιός, για να τις κλείσουν πάλι και να ματαιώσουν τον εορτασμό των Θεοφανείων, εκ των κορυφαίων Εορτών της Ορθοδοξίας. Για πρώτη φορά στα χρονικά δεν θα αγιαστούν τα ύδατα και οι θάλασσες της Πατρίδος μας. Οι πνευματικές επιπτώσεις μιας ανοχής της διοικούσης Εκκλησίας θα είναι ολέθριες.

Όλα αυτά δεν είναι κάλεσμα σε ανυπακοή, αλλά σοβαρή προειδοποίηση και συνάμα κραυγή αγωνίας!

Ο διχαστικός πρωθυπουργός έχει εδώ και καιρό χωρίσει τους πολίτες σε “υπάκουους” και “ψεκασμένους”. Μόνο που οι πιστοί δεν θέλουν να…ψεκαστούν από τα πολιτικά τερτίπια του κ. Μητσοτάκη, αλλά ζητούν να ψεκαστούν από αγιασμό!

Η ΔΙΣ δεν έχει άλλη επιλογή. Δεν υπάρχει χώρος για μεσοβέζικες λύσεις. Καλείται να αποφασίσει σήμερα: Ιησούν ή Βαραββάν;

 

Υγ. Και αλήθεια αφού η Κυβέρνηση φοβάται όπως λέει μην υπάρχει συνωστισμός  και κολλήσει ο κόσμος covid γιατί δεν επιτρέπει μόνο τους ιερείς τότε να πάνε πραγματοποιήσουν μόνοι τους  χωρίς κόσμο τον καθιερωμένο αγιασμό στα ύδατα σε θάλασσες λίμνες ποταμιά και όπου αλλού πραγματοποιούνταν κάθε χρονιά μήπως τελικά κάτι άλλο κρύβεται από πίσω και όχι ότι θα κολλήσουν Κορωναίο;
What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο