ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Ορθοδοξία

Για του Χριστού την Πίστη την Αγιά και της Πατρίδος την Ελευθερία

Για του Χριστού την Πίστη την Αγιά και της Πατρίδος την Ελευθερία.

 ΠΑΤΡΙΔΑ …ΘΡΗΣΚΕΙΑ…ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ…

Η επανάσταση του 1821 έγινε ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ, τότε οι πατριώτες και οι αγωνιστές του Έθνους πιστεύανε στον Χριστό, ήταν ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΛΛΗΝΟΟΡΘΟΔΟΞΟΙ και όχι ειδωλολάτρες.

ΜΕΣΑ από τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΑΝΑ «Ιτε Παιδες Ελληνων Ιτε, Ελευθερουτε Γυναικας Παιδας Θεων τε Πατρωων Εδη Θηκας Προγόνων … Νυν υπερ παντων ΑΓΩΝ» αναγεννήθηκε/απελευθερώθηκε η ΝΕΑ ΕΛΛΑΣ ..( Ένα μέρος από τον Ελληνισμό και μόνον).

Η ΕΛΛΗΝΟΟΡΘΟΔΟΞΗ Χριστιανική Πίστη ήταν αυτή που μας ένωνε για χιλιάδες χρόνια, στην νυν Ελεύθερη Ελλάδα, αλλά και στον Πόντο, στην Μικρά Ασία, στην Κύπρο, στην Καππαδοκία, στην Β Ήπειρο, στην Αν Ρωμυλία, στην Θράκη. Ακόμα και στην Κριμαία, στον Λίβανο, στην Συρία κλπ
Κάποιοι προσπάθησαν να τις πουν χαμένες πατρίδες..Αλλά η φωνή ενός ΕΛΛΗΝΑ ΕΘΝΑΡΧΗ του Αρχιεπισκόπου ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ θα μας θυμίζει, ΟΧΙ ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ …άλλα ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ. Θα μας το θυμίζουν σε αυτές τις πατρίδες, τα ιερά των Ελλήνων (ΘΕΩΝ ΤΕ ΠΑΤΡΩΩΝ ΕΔΗ) , οι νεκροί μας( ΘΗΚΑΣ ΠΡΟΓΩΝΩΝ), οι αγώνες του ΕΘΝΟΥΣ των ΕΛΛΗΝΩΝ και η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ..

Η Πατρίδα είναι ιερή επειδή φιλοξενεί τα της πίστεως, δηλαδή οικογένεια, οστά των προγόνων ιερά λείψανα των Αγίων, λείψανα μαρτύρων της Θρησκείας και Πατρίδος, πατρογονικές αξίες και παραδόσεις.

Κάθε σύζυγος, πατέρας παιδιών, έχει πρώτα υποχρέωση προς την οικογένειά του. Αυτό δεν καταλύεται, ο θεσμός της οικογένειας για τον κάθε Χριστιανό είναι ιερός. Για αυτό η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ οικογένεια είναι απόρροια της πίστεως.

Εφόσον μετά την Πατρίδα πρώτα έρχεται η πίστη/Θρησκεία, πρώτα είναι και η Οικογένεια. Ως Έλληνες πατριώτες και εθνικιστές και από τη θέση και κατάσταση που βρίσκεται κανείς οφείλουμε αυτά να τα διαφυλάξουμε. και για αυτό η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ οικογένεια είναι και ήταν απόρροια της πίστεως.

Αλλά προσωπικά διαπίστωσα ότι αν πάψει κανείς να προσεύχεται κινδυνεύει να πέσει θύμα του εγωισμού του μιας και το “ΔΙΔΑΞΟΝ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ” είναι διαφορετικό από το “ΔΙΔΑΞΟΝ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ” που λέμε ως Χριστιανοί.

Η Χριστιανική Ελληνορθόδοξη Πίστη είναι το στοιχείο που προσπαθούν στους τωρινούς καιρούς μετά την Εθνική Κυβέρνηση του Γεωργίου Παπαδόπουλου, τόσες και τόσες ανθελληνικές Σιωνιστικές κυβερνήσεις(και εν μέρη τα κατάφεραν) να ξεριζώσουν από αυτόν τον ταλαίπωρο λαό, από όλους εμάς τους Έλληνες. Πράγμα που πολλοί αλλοεθνείς, αλλόθρησκοι και αιρετικοί για αιώνες το προσπάθησαν (Φράγκοι, Τούρκοι, Λατίνοι, Εβραίοι) αλλά δεν το κατόρθωσαν.

Η πίστη ήταν το στοιχείο που δημιούργησε το νέο Ελληνικό κράτος για αυτό και ξεκινά το Ελληνικό Σύνταγμα με την αναφορά “ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΜΟΟΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ ΤΡΙΑΔΟΣ”.

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

 

Γεώργιος Ντούνης

Related posts

Ο πλούτος και η φτώχεια, του Αγίου Ιωάννη του Χρυσόστομου.

Newsroom

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα Άγια Πάθη του Ιησού Χριστού

Newsroom

Τη μνήμη του Αγίου Τρύφωνος του Μάρτυρα τιμά σήμερα, 1 Φεβρουαρίου, η Εκκλησία μας