ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Γιάννης Καλλιάνος: Ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες όλη την προσεχή εβδομάδα

Γιάννης Καλλιάνος: Ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες όλη την προσεχή εβδομάδα

 

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, τις επόμενες ημέρες, θα εκδηλώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας δηλαδή από το μεσημέρι έως το απόγευμα

Η αστάθεια η οποία επικρατεί πάνω από τον Ελλαδικό χώρο τις τελευταίες ημέρες, φαίνεται ότι θα διατηρηθεί μέχρι και σχεδόν τα τέλη της προσεχούς εβδομάδας αφού αναμένεται να εκδηλώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα έχουν κατά τόπους και έντονο χαρακτήρα κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, τις επόμενες ημέρες, θα εκδηλώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας δηλαδή από το μεσημέρι έως το απόγευμα. Δεν χρειάζεται να μας ξεγελά το γεγονός ότι κάποιες απο τις επόμενες ημέρες η μέρα θα ξεκινάει με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια, από το μεσημέρι και έπειτα οι νεφώσεις θα πυκνώνουν κυρίως στα ηπειρωτικά και θα εκδηλώνονται κατά τόπους έντονα φαινόμενα.

Οι ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας θα είναι οι πρώτες περιοχές που θα δέχονται τις πιο ισχυρές καταιγίδες. Στα αντίστοιχα πεδινά η παραθαλάσσια τμήματα τα φαινόμενα θα είναι πιο τοπικά και μικρότερης χρονικής διάρκειας.

Δεν αποκλείεται δε να επηρεαστούν κατά τόπους ακόμη και νησιωτικές περιοχές του Ιονίου η του Αιγίου, όμως εκεί οι βροχές θα είναι πολύ πιο εξασθενημένες σε σχέση με τις αντίστοιχες των ηπειρωτικων τμημάτων.

Οι άνεμοι δεν θα προκαλέσουν κανένα πρόβλημα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες και η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Σε ότι αφορά την Αττική, θα διατηρηθεί ο άστατος καιρός και μέσα στη νύχτα, με βροχές και τοπικές καταιγίδες, όμως από αύριο τα φαινόμενα θα αποκτήσουν περισσότερο τοπικό χαρακτήρα χωρίς ωστόσο να αποκλείεται να εκδηλωθούν καταιγίδες και κατά τη διάρκεια της Δευτέρας. Και στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες τη Δευτέρα, όπως στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας.

Προσοχή σε όλους όσοι μένουν ή βρίσκονται κοντά σε ποτάμια η ρέματα διότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο υπερχείλισης λόγω του μεγάλου όγκου νερού που θα σημειωθεί σε τοπικό επίπεδο.

Στα ορεινότερα και κάποια ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι και οι αγρότες ώστε να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες ώστε να διαφυλάξουν τις καλλιέργειες τους αν τυχόν εκδηλωθούν χαλαζοπτώσεις.

Οι καταιγίδες ήρθαν για να μείνουν σχεδόν ολόκληρη την προσεχή εβδομάδα…

Related posts

Ανακαλούνται 4,7 εκατομμύρια βρεφικά καθίσματα της Fisher Price

Newsroom

Γιατί να ξεκινήσει το παιδί μου να κάνει παραδοσιακούς χορούς ;

Φωτόπουλος: Έχουμε ρεύμα και δεν λιώσαμε από την ζέστη χάρη στις λιγνιτικές μονάδες που βιάζεται να κλείσει ο κύριος Μητσοτάκης !!!

Newsroom