ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Πολιτισμός

Γιάννης Σμαραγδής: Αν έκανα ταινία τη ζωή του Σωτήρη Τσιόδρα, θα είχε τίτλο «Ένας καλός πατριώτης»

Γιάννης Σμαραγδής: Αν έκανα ταινία τη ζωή του Σωτήρη Τσιόδρα, θα είχε τίτλο «Ένας καλός πατριώτης»

«Αυτός ο άνθρωπος αποκατέστησε τη φήμη της χώρας μας στο εξωτερικό μέσα σε ένα μήνα» δήλωσε ο γνωστός σκηνοθέτης στην εκπομπή «Open Ελλάδα» μέσω skype.

 

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής βγήκε live  μέσω skype στην εκπομπή «Open Ελλάδα» και δήλωσε  ότι θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να γίνει η ζωή του Σωτήρη Τσιόδρα ταινία.

«Εάν αύριο μεθαύριο ο ελληνικός κινηματογράφος ασχοληθεί με πρόσωπα που είναι θετικά πρότυπα, τότε ο καθηγητής θα γίνει ταινία. Ο τίτλος μπορεί να είναι “Ενας καλός άνθρωπος” ή “Ενας καλός πατριώτης”. 

 Η Ελλάδα είναι τυχερή που έχει τον Σωτήρη Τσιόδρα καθώς αυτός ο άνθρωπος αποκατέστησε τη φήμη της χώρας μας στο εξωτερικό μέσα σε ένα μήνα. Έγιναν θαύματα. Εάν έκανα ταινία τη ζωή του, τα στοιχεία που θα σκιαγραφούσαν την προσωπικότητά του θα ήταν ενός καλού ανθρώπου και καλού πατριώτη» ανέφερε ο γνωστός Έλληνας σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής .
«Οι σταθερές αξίες του σύμπαντος είναι το καλό και το κακό. Όταν υπηρετείς το καλό σηκώνεις τα βάρη του κόσμου πάνω σου. Όταν υπηρετείς το κακό, προσπαθείς να χαλάσεις αυτό που φτιάχνει το κακό. Ο καθηγητής γνωρίζει πάρα πολύ καλά ό,τι σηκώνει το βάρος της στιγμής μέσα στο χρόνο. Δεν τον απασχολεί ούτε τι θα πουν οι άλλοι κι αν θα στραφούν εναντίον του ούτε αν η ιστορία θα μιλήσει γι’ αυτόν. Γι΄ αυτό είναι και σπουδαίος» συμπλήρωσε.

 

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Ο Δήμος Τρικκαίων τιμά τον παγκοσμίου φήμης βαθύφωνο Δημήτρη Καβράκο

Newsroom

Κριτική Σινεμά :«Καζαντζάκης»μια ταινια επίκαιρη γεμάτη συμβολισμούς και μηνύματα για την Ελλάδα

ΤΑ ΡΑΔΙΚΙΑ ΑΝΑΠΟΔΑ «Ένατη χρονιά επικηδείας» στο ΑLHAMBRA ART THEATRE