ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
ΕιδήσειςΕλλάδα

Γιατροί του Κόσμου: OP.E.N Για την προώθηση ενός ασφαλέστερου σχολικού περιβάλλοντος

Γιατροί του Κόσμου: OP.E.N Για την προώθηση ενός ασφαλέστερου σχολικού περιβάλλοντος

Ο χειμώνας ήρθε, τα σχολεία ξανα-άνοιξαν και μαζί με αυτά ξεκινούν και οι δράσεις των Γιατρών του Κόσμου που στοχεύουν στην ενίσχυση και την ενδυνάμωση της σχολικής κοινότητας για ένα πιο υγιές, πολυσυλλεκτικό και σύγχρονο σχολικό περιβάλλον.

Στο πλαίσιο αυτό, οι Γιατροί του Κόσμου ανακοινώνουν με χαρά το ξεκίνημα του σχεδίου OP.E.N το οποίο αποσκοπεί στην ανάπτυξη ενός μηχανισμού για την αξιολόγηση της ανάγκης παροχής ψυχολογικών πρώτων βοηθειών σε έφηβους μαθητές.

Ως συντονιστής φορέας της υλοποίησης του σχεδίου, οι Γιατροί του Κόσμου στοχεύουν μέσα από την υλοποίησή του στη θεσμοθέτηση έγκαιρων συστημάτων αναγνώρισης ψυχοκοινωνικών προβλημάτων στη μαθητική κοινότητα, την ενίσχυση της θετικής αλληλεπίδρασης μεταξύ των διαφόρων συντελεστών της σχολικής κοινότητας και την ενίσχυση και προώθηση πολιτικών ψυχοκοινωνικής φροντίδας στο πλαίσιο της λειτουργίας του σχολείου.

Το σχέδιο OP.E.N αφορά επαγγελματίες στον τομέα της εκπαίδευσης (εκπαιδευτικούς, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό σχολείων) και γονείς-εκπροσώπους συλλόγων γονέων, ώστε να μπορούν να εντοπίζουν και να ανταποκρίνονται άμεσα σε έκτακτα περιστατικά ψυχικής υγείας. Ο απώτερος στόχος του σχεδίου είναι η δημιουργία ενός εκσυγχρονισμένου και προσαρμοσμένου εργαλείου και οδηγού πρώτων βοηθειών ψυχικής υγείας, προωθώντας ένα πλαίσιο ασφαλέστερου σχολικού περιβάλλοντος.

Οι Γιατροί του Κόσμου απευθύνουν πρόσκληση σε όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας να συμμετάσχουν στην επίτευξη των στόχων του σχεδίου OP.E.N, συμμετέχοντας στις διαδικτυακές δράσεις. Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με την Έλλη Ξένου, στο info@mdmgreece.gr ή στο 210 3213150.

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Διάλογοι-σοκ των «υπευθύνων» για Μάτι-Κινέτα: «Να καούν να βάλουν μυαλό τα όρνια»

Newsroom

Μ.Παγώνη: Πιθανή η 5η και η 6η δόση εμβολίου εντός του 2022

Newsroom

Πούτιν: «Κανείς δεν μας πουλάει τίποτα δωρεάν και δεν πρόκειται κι εμείς να κάνουμε φιλανθρωπία»