ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΕπικαιρότητα

Γιώργος Πατούλης: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στα βίλια – Το μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται σε 20 χιλιόμετρα

Γιώργος Πατούλης: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στα βίλια – Το μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται σε 20 χιλιόμετρα

Για τη μεγάλη μάχη που έδωσαν οι δυνάμεις όλη τη νύχτα στο μέτωπο στα Βίλια μίλησε ο Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής. Το μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται σε 20 χιλιόμετρα.

 

«Όλο το βράδυ δόθηκε μεγάλη επίγεια μάχη. Η φωτιά κινείται προς την πλευρά του Αγίου Σωτήρα και Παλαιοχώρι. Οι οικισμοί έχουν εκκενωθεί και η φωτιά δεν έχει φτάσει εκεί. Το βράδυ υπήρχε μία αναζωπύρωση μία φωτιά προς τα Βίλια».

«Είναι δάσος και μάλιστα πυκνό, με μεγάλο θερμικό φορτίο και είναι και αρκετά χιλιόμετρα το μέτωπο. Πάνω από 20 χιλιόμετρα. Το βράδυ απεγκλωβίστηκαν πυροσβέστες από το σημείο των Βιλίων, σε μία αναζωπύρωση που υπήρξε. Υπήρξε και μία πυρκαγιά στο Μελετάκι, όπου έκαψε την κατασκήνωση. Τώρα περιμένουμε τα πρώτα εναέρια μέσα. Το δάσος είναι πυκνό, πευκόφυτο. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή δνε υπάρχει κίνδυνος άλλων οικισμών ή άλλη μορφή εκκένωσης. Πιστεύω ότι σήμερα πρέπει να δώσουμε μεγάλη μάχη, με πολλά εναέρια μέσα».

Τα δασαρχεία που είναι υπεύθυνα να φτιάξουν τις αντιπυρικές ζώνες άυτή τη στιγμή με πράξη νομοθετικού περιεχομένου βρίσκονται στο υπουργείο Περιβάλλοντος, σύμφωνα με τον κ. Πατούλη.

«Υπήρξαν εντοπισμοί στο παρελθόν ανθρώπων που έκαναν εμπρησμό», είπε ο κ. Πατούλης, αναφερόμενος στις φωτιές στην Βαρυμπόμπη και το Πεδίον του Άρεως, όπου έγινε σύλληψη για εμπρησμό. «Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή και το ανακριτικό του πυροσβεστικού σώματος, και του αστυνομικού  και του Αρείου Πάγου θα πρέπει να δέσουν όλο το παζλ, εάν δηλαδή όλα αυτά έχουν σχέση μεταξύ τους ή αν ήταν μεμονωμένα. Οι περιβαλλοντικές καταστροφές που έγιναν  στην Αττική ήταν μεγάλες».

Related posts

Καρδίτσα: Επεισόδια με αρνητές μάσκας – Μηνύουν αστυνομικούς

«ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΙΔΕΙΑ Ή ΑΘΕΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ;» Ημερίδα για την Παιδεία, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Βελλίδειο 7/5/2017

Τέλος το PLF για όσους έρχονται Ελλάδα

Newsroom