ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΕπικαιρότητα

Γώγος μετά τα 1.547 κρούσματα: Δυσκολεύουν τα πράγματα – Τα  μέτρα που εξετάζονται στο τραπέζι

Ο Καθηγητής Χαράλαμπος Α. Γώγος εξηγεί ότι  μετά τα 1.547 κρούσματα: Δυσκολεύουν τα πράγματα – Τα  μέτρα που εξετάζονται στο τραπέζι

Για το ενδεχόμενο lockdown ο κ. Γώγος απάντησε ότι δεν είμαστε ούτε κοντά, ούτε και μακριά από ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς πρόκειται για ένα νόσημα απρόβλεπτο. Τι είπε για το ενδεχόμενο να «κοκκινήσει» η Θεσσαλονίκη αλλά και για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό.

 

Νέα μέτρα αναμένεται να εισηγηθεί η επιτροπή λοιμωξιολόγων στην κυβέρνηση μετά το νέο σοκαριστικό ρεκόρ των 1.547 κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφηκε στη χώρα μας την Τετάρτη.

 

Τα νούμερα είναι μεγάλα, τα πράγματα είναι δύσκολα και θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο, τόνισε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ενώ βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη η έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

 

Τόνισε πως στόχος είναι τα μέτρα να είναι λογικά σε σχέση με την οικονομία και την κοινωνία και αποτελεσματικά για την δημόσια υγεία.

Ειδικότερα, απαντώντας στο ερώτημα εάν θα υπάρξει εισήγηση να περάσει η Θεσσαλονίκη στο «κόκκινο» επίπεδο 4, (αυξημένου κινδύνου), τόνισε ότι ακόμη δεν έχει αποφασιστεί κάτι τέτοιο, όντως είναι ένα σοβαρό θέμα που απασχολεί την επιτροπή και θα εξεταστούν ξανά αύριο Πέμπτη τα δεδομένα.

Για το ενδεχόμενο lockdown ο κ. Γώργος απάντησε ότι δεν είμαστε ούτε κοντά, ούτε και μακριά από ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς πρόκειται για ένα νόσημα απρόβλεπτο. Εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή θα γίνει προσπάθεια να φτάσουμε στο καλό σενάριο παίρνοντας γρήγορα μέτρα που ίσως θα αντιστοιχούσαν σε μια ύστερη περίοδο.

Για την εστίαση, εξήγησε ότι εάν πληρούνται οι αποστάσεις μεταξύ των καθισμάτων δεν θα χρειαστεί να περιοριστεί το ωράριο λειτουργίας τους και πως εξετάζεται συνδυασμός μέτρων που συμπληρώνουν το ένα το άλλο.

Για την απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό, ο κ. Γώγος είπε πως είναι κάτι που συζητείται και πως μπορεί να χρειαστεί να εφαρμοστεί ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα.

 

Για τη χρήση μάσκας επανέλαβε εμφατικά ότι είναι χρήσιμη σε όποιο χρώμα και αν βρίσκεται κάποια περιοχή και για όλη τη φάση της επιδημίας. «Είναι τόσο άσχημα τα πράγματα που πρέπει να τη χρησιμοποιούμε μέσα έξω», σημείωσε ο καθηγητής.

 

 

 

Πηγή: skai.gr

 

Related posts

«Σπάνε κάθε ρεκόρ» τα κρούσματα ιλαράς – Νόσησαν περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι

Πως ο Ιωάννης Μεταξάς διέγραψε το χρέος της Ελλάδας και δικαιώθηκε από το Διεθνές δικαστήριο

Πατριαρχείο Μόσχας: Στόχος μας είναι ανάπτυξη και προώθηση της θεολογίας