Κοινοποιείστε το άρθρο

Γραβιέρα Νάξου: Υπό εξαφάνιση από τα σούπερ μάρκετ – Κραυγή απόγνωσης από τον πρόεδρο Αγροτικών Συνεταιρισμών

Ξεκίνησε η επισιτιστική κρίση και στην Ελλαδα, σε είδος υπό… εξαφάνιση από τα ράφια των σούπερ μάρκετ τείνει να μετατραπεί η γραβιέρα της Νάξου.

 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρη Καπούνη, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», στην τηλεόραση του OPEN.

«Ο παραγωγός μπαίνει μέσα, δεν βγάζει μεροκάματο»

Όπως ανέφερε μιλώντας στο OPEN, «η κτηνοτροφία εκπέμπει SOS. Στη Νάξο έχουμε περίπου 7 τόνους γάλα μείον, αυτό σημαίνει 700 κιλά προϊόν γραβιέρα τη μέρα που δεν το έχουμε. Θα υπάρχει έλλειψη στην αγορά. Προσπαθήσαμε να στηρίξουμε τον παραγωγό. Φέραμε αγελάδες από το εξωτερικό, οι παραγωγοί άρχισαν να μειώνουν το ζωικό προϊόν, δεν είχαν να ταΐσουν. Έχουμε 300 αγελάδες που πήγαν για σφάξιμο. Θα έχουμε συνέχεια. Οι ζωοτροφές είναι στα ύψη, τα λιπάσματα στα ύψη, τα ρεύματα στα ύψη, τα πετρέλαια στα ύψη.

Δεν ξέρουμε πού θα φτάσουμε. Ο παραγωγός μπαίνει μέσα, δεν βγάζει μεροκάματο»

Γιατί δεν φτάνει η γραβιέρα Νάξου στα σούπερ μάρκετ; Ο κ. Καπούνης εξηγεί: «Η παραγωγή μας έχει μειωθεί, έχει φύγει το ζωικό κεφάλαιο από τον κτηνοτρόφο, το ζώο δεν σιτίζεται σωστά, είναι ΠΟΠ προϊόν, δεν μπορούμε να φέρουμε γάλα από αλλού, μόνο με γάλα Νάξου. Η Πολιτεία πρέπει να μας ακούσει».

Αλήθεια η κυβέρνηση έχει κάποιο σχέδιο ενίσχυσής για την ελληνική κτηνοτροφία η θα αφήσουν τους κτηνοτρόφους και τις μονάδες τους με τα ζωντανά  στο έλεος του θεού και στην εξαφάνιση του ζωικού κεφαλαίου για να μας φέρουνε στην συνέχεια τα μεταλλαγμένα;

Ας μας απαντήσει σύντομα κάποιος από το αρμόδιο υπουργείο της σημερινής  Κυβέρνησης !

 

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
Κοινοποιείστε το άρθρο