ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Υγεία

H συχνή χρήση κάνναβης προκαλεί: Το Σύνδρομο υπερευαισθησίας

Έρευνα έδειξε ότι η συχνή χρήση κάνναβης προκαλεί: Το Σύνδρομο υπερευαισθησίας των κανναβινοειδών.

 

Την ίδια στιγμή που η συζήτηση περί νομιμοποίησης της κάνναβης για φαρμακευτική χρήση είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, έρχεται μια είδηση που βάζει ξανά σε σκέψεις το κατά πόσο είναι ασφαλής η χρήση της.

Σύμφωνα με ιατρούς στις ΗΠΑ, η βαριά χρήση της κάνναβης έχει συνδεθεί με μια σπάνια και χρόνια πάθηση: Το Σύνδρομο υπερευαισθησίας των κανναβινοειδών.

Όπως μεταδίδει η Medical Daily, οι μονάδες των Επειγόντων περιστατικών δέχονται ολοένα και περισσότερους ασθενείς με την πάθηση αυτή, η οποία έχει ως συμπτώματα τον έντονο πόνο στο στομάχι και τα βίαια εμετικά επεισόδια

Αν και οι γιατροί δεν είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με την πάθηση (δεν υπάρχουν σχετικά ιατρικά τεστ) αυτή παρατηρήθηκε συχνότερα σε άτομα που κάνουν τακτικά χρήση μαριχουάνας.

Σύμφωνα με τον γιατρό Ρονίτ Λεβ, ο οποίος μίλησε στο NBC, τουλάχιστον ένας ασθενής την ημέρα στο νοσοκομείο του Σαν Ντιέγκο παρουσιάζει τα παραπάνω συμπτώματα.

Οι γιατροί αναζητούν τώρα την ακριβή αιτία πίσω από την πάθηση ωστόσο εικάζεται ότι έχει να κάνει με τον τρόπο που η μαριχουάνα αλληλεπιδρά με το νευρικό σύστημα του ανθρώπου.

Related posts

Δ.Κούβελας: «Ενώ είμαστε εμβολιασμένοι αυξάνεται η ένταση των κρουσμάτων του κορωνοϊού παρά τους εμβολιασμούς»

Newsroom

Ο Covid -19 αυξάνει τη ζήτηση σε αντιγριπικά εμβόλια

Newsroom

Μύκητες στα νύχια: 3 λύσεις για φυσική αντιμετώπιση