ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Αθλητισμός

Η ΑΕΚ έχασε τα άχαστα στην Τρίπολη και το πλήρωσε

Η ΑΕΚ έχασε τα άχαστα στην Τρίπολη και το πλήρωσε

Το νικηφόρο σερί της ΑΕΚ δεν επεκτάθηκε στην Τρίπολη. Η Ένωση μετρούσε έξι συν μία νίκες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, αλλά στην Τρίπολη σκόνταψε, έμεινε στο 1-1 και δεν κατάφερε να μειώσει τη διαφορά της από την κορυφή μετά το 1-1 στο ντέρμπι της Λεωφόρου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Τζαβέλλας και Μήτογλου το δίδυμο των στόπερ

Χωρίς εκπλήξεις παρατάχθηκε στην Τρίπολη η ΑΕΚ. Ο Ματίας Αλμέιδα επέλεξε τον Αθανασιάδη κάτωαπό τα δοκάρια με τους Μήτογλου-Τζαβέλλα να καλύπτουν τους απόντες Βίντα και Μουκουντί στην άμυνα. Οι Ρότα και Μοχαμαντί ήταν τα δύο μπακ. Στη μεσαία γραμμή ο Σιμάνσκι διατηρείται σε ρόλο αμυντικού χαφ, με τον Γκατσίνοβιτς στα αριστερά του, τον Ελίασον στα δεξιά του και τον Πινέδα ελαφρώς πιο μπροστά του στον άξονα, ενώ στην επίθεση για ακόμα ένα παιχνίδι ξεκινά ο Αραούχο με τον Λιβάι Γκαρσία μέσα στο… κουτί.

Είχε κατοχή, λίγες φάσεις η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ μπήκε με ορμή στο ματς και διάθεση να πιέσει ψηλά και να δημιουργήσει… ιστορίες στην αμυντική λειτουργία των Αρκάδων. Στο 2′ ο Καρμόνα έδιωξε καθοριστικά πριν η κατάσταση γίνει ακόμη πιο επικίνδυνη για την εστία της ομάδας του, ενώ στο 3′ η Ένωση προσπάθησε να φέρει παίκτες στην περιοχή σε στατική φάση.

Το 0-0 παρέμενε με την ΑΕΚ να έχει την πρώτη της καλή στιγμή στο ματς στο 11′. Η Ένωση αναπτύχθηκε ωραία, ο Ρότα πάτησε περιοχή, αλλά υπό την πίεση του Τασουλή έκανε αδύναμο τελείωμα με αποτέλεσμα ο Παπαδόπουλος να μπλοκάρει εύκολα.

Επί της ουσίας η ΑΕΚ είχε να αντιμετωπίσει μία διπλή ζώνη άμυνας με τον Σιμάνσκι να έχει πρωτοβουλία στο παιχνίδι, όμως όχι ο Πινέδα χάνοντας σχεδόν σην αρχή του ματς και τον Ελίασον (18′) με τραυματισμό με τον Νορντίν Άμραμπατ να τον αντικαθιστά στο 20′.

Το 0-0 παρέμενε με την Ένωση να μην μπορεί να απειλήσει τον Αστέρα Τρίπολης που ήταν καλά στημένος αμυντικά, ενώ δημιουργικά προσπαθούσε μία-δύο φορές να βγει στην πλάτη της «κιτρινόμαυρης» άμυνας.

Με συμπληρωμένα 35λεπτα το ματς στην Τρίπολη παρέμενε χωρίς σκορ με την ΑΕΚ ναι μεν να έχει την κατοχή, αλλά να μην απειλεί. Στο 38′ η ΑΕΚ μπορεί δικαίως να διαμαρτύρεται για την απόφαση Φωτιά να μην δείξει δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μπαράλες. Ο φορ του Αστέρα έκανε φάουλ στο ημικύκλιο της περιοχής σε φάση, όπου εμφανέστατα ήθελε να ανακόψει τον Σιμάνσκι, ο οποίος είχε μέτωπο στο τέρμα.

Και φθάσαμε στο 45+1′, όπου η ΑΕΚ έχασε τεράστια ευκαιρία για το 1-0. Η Ένωση έφυγε στην κόντρα, ο Λιβάι δεν κατάφερε να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Παπαδόπουλο, ενώ στο ριμπάουντ ο Μοχαμαντί με λόμπα έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι!

Προβάδισμα με Άμραμπατ, απάντησε ο Αστέρας

Η ΑΕΚ μπήκε με ορμή στο β’ και στο 50′ κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σίτο στον Γκατσίνοβιτς με τον Άμραμπατ (52′) να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να κάνει το 1-0 υπέρ της Ένωσης, έστω και αν ο Παπαδόπουλος έπεσε σωστά στη γωνία του.

Η ΑΕΚ συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στο 55′ απείλησε με σουτ του Μοχαμαντί, με την μπάλα να περνά ξυστά από την εστία σε μία ενέργεια, όπου ο «εκτελεστής» μαζί με τους Άμραμπατ, Λιβάι και Αραούχο έκρυψαν την μπάλα.

Και αφού εκεί δεν έγινε το 2-0, ήρθε η φάση του 58′ για να ισοφαρίσει ο Αστέρας. Κεφαλιά πάσα από τον Καρμόνα, ο Κρέσπι σουτάρει με τη μία, η μπάλα αλλάζει πορεία στο απλωμένο πόδι του Τζαβέλλα και καταλήγει στα δίχτυα. Ο Αστέρας κατάφερε στην πρώτη του φάση να βρει γκολ ισοφάρισης και να βάλει… φωτιά στο ματς.

Πολλές ευκαιρίες η Ένωση

Η ΑΕΚ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα και στο 63′ έχει μεγάλη ευκαιρία με τον Παπαδόπουλο να λέει «όχι» στο σουτ του Άμραμπατ. Στο 67′ η ΑΕΚ βγήκε στην κόντρα, αλλά το πλασέ του Λιβάι ήταν αδύναμο με αποτέλεσμα να μπλοκάρει ο Παπαδόπουλος. Ενώ στο 75′ ο Ρότα από πλεονεκτική θέση εκτέλεσε άσχημα με την μπάλα να περνά άουτ.

Η ΑΕΚ είχε τις ευκαιρίες, αλλά δεν έβρισκε το 2ο γκολ απέναντι σε έναν Αστέρα που παρέμενε επικίνδυνος κυρίως στο τρανζίσιον, αλλά και στις στατικές φάσεις. Το 1-1 παρέμεινε και ο Αλμέιδα ρίσκαρε. Στο 80′ πέρασε τους Τσούμπερ, Μάνταλο αντί των Σιμάνσκι και Μοχαμαντί και έπαιξε με αριστερό μπακ τον Γκατσίνοβιτς.

Η ΑΕΚ πίεσε, αλλά της έλειπε το καθαρό μυαλό στην τελική πάσα ή την τελική προσπάθεια, με αποτέλεσμα να πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων το 1-1 του ντέρμπι της Λεωφόρου, με αποτέλεσμα να διατηρηθεί στο -6 από την κορυφή.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Τασουλής, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Ριέρα (84′ Άλβαρες), Σίτο (75′ Τιλίκα), Κρέσπι (90+5′ Ντομίνγκεθ), Μπαράλες (84′ Μπενίτο).
ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμαντί (80′ Μάνταλος), Σιμάνσκι (80′ Τσούμπερ), Πινέδα (46′ Γιόνσον), Ελίασον (20′ λ.τρ. Άμραμπατ), Γκατσίνοβιτς, Αραούχο, Λιβάι Γκαρσία.
Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας)
Βοηθοί: Νικολαΐδης (Μακεδονίας), Παπαδάκης (Ηρακλείου)
VAR: Τσαγκαράκης (Χανίων)
ΑVAR: Νικολακάκης (Λασιθίου)
Κίτρινες κάρτες: 29′ Μπαράλες, 54′ Ριέρα, 69′ Ιγκλέσιας, 71′ Μουνάφο – 73΄ Σιμάνσκι, 76′ Αραούχο

MVP: Παπαδόπουλος

Ο γκολκίπερ του Αστέρα Τρίπολης έκανε εξαιρετικό ματς και ουσιαστικά ο βαθμός που πήραν οι Αρκάδες είναι δικός του. Είχε σπουδαίες επεμβάσεις στο ματς και με τις επεμβάσεις του συνέβαλε σε σημαντικό βαθμό ώστε ο Αστέρας να πάρει τον βαθμό.

Αδύναμος κρίκος: Πινέδα – Ρότα

Έκανε το χειρότερο παιχνίδι στην εν Ελλάδι καριέρα του. Δεν είχε πρωτοβουλία. Πολύ λίγα πράγματα από άποψη δημιουργίας, παρότι έτρεξε αρκετά. Και εν τέλει αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Γιόνσον. Σ’ αυτή την κατηγορία μπορεί, κάλλιστα, να μπει και ο Ρότα για τις κακές επιλογές, εκτελέσεις αν θέλετε στις δύο φάσεις, όπου βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση στο πρώτο και στο δεύτερο 45λεπτο.

Ο διαιτητής

Επέτρεψε το δυνατό παιχνίδι των γηπεδούχων, ωστόσο το μεγάλο του λάθος ήταν με τον Μπαράλες.
Στο 38′ χαρίζεται στον Αργεντινό επιθετικό. Δεν του δίνει 2η κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα-φάουλ στον Σιμάνσκι, ενώ υπάρχουν άλλες μία-δύο περιπτώσεις στο β’, όπου θα μπορούσε να βγάλει τη 2η κίτρινη κάρτα. Στη φάση που καταλόγισε υπέρ της ΑΕΚ, παίρνει σωστή απόφαση. Γενικώς το θέμα του σ’ αυτό το ματς ήταν ο πειθαρχικός έλεγχος

 

Πηγη www.sdna.gr

Related posts

Εύκολη νίκη για την Εθνική Ελλάδας κόντρα στην Μολδαβία στο ΟΑΚΑ

Newsroom

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Αντώνης Τσαπατάκης

Newsroom

Ευρωπαϊκό τελικό διεκδικεί η Αγιά Σοφιά – ΟΠΑΠ Arena, τέλος το «Παγκρήτιο»

Newsroom