ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Ορθοδοξία

Η αγάπη του Θεού τον κράτησε ζωντανό – Γένεσις επεισόδιο 14

Η αγάπη του Θεού τον κράτησε ζωντανό – Γένεσις επεισόδιο 14

Η αγάπη του Θεού τον κράτησε ζωντανό μέχρι και σήμερα.

Η αγάπη του Θεού τον κράτησε ζωντανό όταν τον πούλησαν τα αδέλφια του, όταν βρέθηκε μέσα στη φυλακή για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η αγάπη του Θεού τον έκανε κυβερνήτη της Αιγύπτου για να σώσει την Αίγυπτο αλλά και τους αδελφούς του. Η αγάπη του Θεού τον κράτησε μέχρι και σήμερα ζωντανό στις μνήμες των ανθρώπων. Η αγάπη του Θεού επέτρεψε να έρθουν τα πράγματα έτσι και να έρθει πείνα σε όλη τη γη, ώστε τα αδέλφια του Ιωσήφ να πάνε κοντά του.

Εκείνος δεν τους κράτησε κακία, μόνο κάποιες δοκιμασίες τους έκανε για να δει αν είχαν μετανιώσει γι’ αυτό που του είχαν κάνει. Τους έδειξε την αγάπη του ως άνθρωπος του Θεού και τους κάλεσε να έρθουν κοντά του να μείνουν μαζί με τον πατέρα τους, τον Ιακώβ.

Ο Θεός από αγάπη για εκείνον, διότι εφήρμοζε το θέλημά Του, επέτρεψε να παραμείνει ζωντανός μέχρι και στις μέρες μας. Αυτό γίνεται σε όποιον άνθρωπο αφήνει τη ζωή του στα χέρια του Θεού και ακολουθεί το θέλημά Του.

Αυτόν τον άνθρωπο που εφαρμόζει το θέλημα του Θεού, ο Θεός επιτρέπει να ζει αιώνια. Η μνήμη του παραμένει σε όλους τους αιώνες.

 

Related posts

Σήμερα τιμούμε την 25η Μαρτίου του 1821 Εθνική Επέτειος για τους απανταχού χριστιανούς έλληνες

Άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως: Ο Πνευματικός Αγώνας της Ζωής μας

Άγιος Παΐσιος: «Αυτό εννοεί όταν λέει: ”Οι γυναίκες να υποτάσσονται στον άνδρα…”

Newsroom