ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Απόψεις

Η Αγγελοπούλου κάλεσε τον Ερντογάν, αλλά της έριξε πόρτα

Η Αγγελοπούλου κάλεσε τον Ερντογάν, αλλά της έριξε πόρτα

Στην επιτροπή «Ελλάδα 2021», της οποίας προΐσταται η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου κι έχει αναλάβει την προετοιμασία για τις εορταστικές εκδηλώσεις από τα 200 χρόνια του ξεσηκωμού και της σύστασης του Ελληνικού κράτους, κάτι δεν έχουν καταλάβει σωστά.

 

Από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας της αυτή η επιτροπή, φάνηκε πως ήθελε να μετατρέψει αυτή την εθνική γιορτή, σε ένα ριάλιτι για τις ζωές των ηρώων μας.

 

Εμφάνισαν αρχικά το Γεώργιο Καραϊσκάκη ως μισογύνη, γεγονός που εξόργισε την ιστορικό κ. Μαρία Ευθυμίου, η οποία παραιτήθηκε μετά τα υβριστικά δημοσιεύματα για τον ήρωα της επανάστασης, για τον οποίο έλεγε το μέλος της επιτροπής κ. Αριστείδης Χατζής, «Ο Καραϊσκάκης έχει κάνει πολλά.

 

Συνοψίζω με δυο λόγια τη σχέση του με τις γυναίκες, που επηρεάζονται πάντα από τη σχέση του με τη μητέρα του. “Έφαγε σαράντα χιλιάδες πούτσ@ς έως ότου να με γεννήσει”. Κι ότι ο ήρωας για τις γυναίκες έλεγε πως “η γυναίκα και το άττι θέλουν καβαλάρην”».
Μάλιστα μετά το σάλο που προκλήθηκε από τα χυδαία δημοσιεύματα, η επιτροπή χαρακτήρισε τη συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα αλλόκοτη.

Λίγο αργότερα, επανήλθαν με άλλο χυδαίο δημοσίευμα στη σελίδα της επιτροπής, όπου αποκαλούσαν τον Ιωάννη Καποδίστρια, δικτάτορα.
Όλοι αναρωτηθήκαμε τι νόημα μπορεί να είχαν αυτά τα ακατανόητα δημοσιεύματα από μια τέτοια επιτροπή.

Την απάντηση μας τη δίνει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», όπου αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι η κ. Αγγελοπούλου είχε σχεδιάσει στους επίσημους εορτασμούς, όπου θα κληθούν να παρευρεθούν ξένοι ηγέτες, όπως ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, να είναι και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Του έστειλε την πρόσκληση, αλλά εκείνος αρνήθηκε. Στο πλαίσιο αυτής της φιλοξενίας, φαίνεται πως θεώρησε σκόπιμο να εξευτελίσει και μερικούς από τους πρωταγωνιστές του αγώνα για το χατίρι του Σουλτάνου.


Τότε μάλλον έκανε λάθος που επέλεξε για το βίντεο που έφτιαξε το τραγούδι του (πρώην αναρχικού – υπαρξιστή και μετέπειτα μεγαλοαστού) Νιόνιου, «Ας κρατήσουν οι χοροί». Θα έπρεπε να έχει διαλέξει το άλλο που λέει «κείνο που με τρώει, κείνο που με σώζει, είναι που ονειρεύομαι σαν τον Καραγκιόζη» και να το τραγουδάει για τον εαυτό της και για τα μέλη της επιτροπής του Ελλάδα 2021, που σκέφτηκαν να ετοιμάσουν φιέστα στα μέτρα του Ερντογάν και της παρέας του, προσβάλοντας τα ιερά και τα όσια ετούτου του τόπου και του Ελληνικού λαού.

Βλέπετε αυτοί δεν έχουν ιερό και όσιο, μπρος στις σκοπιμότητες και τα συμφέροντα που υπηρετούν.

 

Γράφει  ο Δημοσιογράφος Κρικόρ Τσακιτζιάν 

Related posts

Ο μηχανισμός της καταστροφής

Newsroom

Χριστιανοφοβία: O Φονταμεταλισμός των προοδευτικών

Newsroom

Genocidal studies