Κοινοποιείστε το άρθρο

Η άλλη γεύση των Χριστουγέννων : Γιατί οι άλλοι να έχουν Αϊ-Βασίλη και εγώ όχι;

Για τους περισσότερους τα Χριστούγεννα είναι γιορτή χαράς, διότι γιορτάζουμε τη γέννηση του Χριστού συνδυάζοντάς τη με ψώνια, γιορτινά τραπέζια με φίλους και συγγενείς, στολισμό του σπιτιού, ανταλλαγές δώρων, νυχτερινή διασκέδαση και φυσικά διακοπές από τη δουλειά ή το σχολείο.

Ωστόσο, η πιο χαρούμενη περίοδος του χρόνου, όπως χαρακτηρίζει αρκετός κόσμος τα Χριστούγεννα, φαίνεται πως δεν είναι το ίδιο ευχάριστη

Οι παλιές καλές αξίες έχουν πια χαθεί

«Είμαι μια μάνα με τέσσερα παιδιά. Αυτές οι γιορτές είναι μύθος, όταν δεν έχεις να προσφέρεις στο παιδί σου ένα δώρο και σου λέει γιατί οι άλλοι να έχουν Αϊ-Βασίλη και εγώ όχι; Όταν δεν έχεις να προσφέρεις στο τραπέζι ούτε ένα πιάτο φαγητό ή άλλα αγαθά, που άλλοι τα πετάνε, πώς μπορεί κάποιος να ζήσει αυτήν τη γιορτή που λέγεται γιορτή του Χριστιανισμού;

Λέγονται γιορτές αυτές;

Κυριαρχεί αδικία, μίσος, έχθρα, απονιά. Μια δύναμη να λέμε Θεέ μου βοήθα με κι ας κοιτάξουν οι υπόλοιποι που τα ”πετούν”, και δεν γυρίζουν να σε δουν ούτε για ένα λεπτό και να σκεφτούν ότι ο συνάνθρωπός τους δεν περνά καλά και ότι έχει και παιδιά που δεν τους χτύπησε ποτέ την πόρτα ο Άγιος Βασίλης», συμπλήρωσε η πολύτεκνη μητέρα, που παρά τις οικονομικές δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζει, δεν χάνει την πίστη της και ελπίζει σε καλύτερες μέρες.

«Πώς μπορεί μια γυναίκα να κάνει Χριστούγεννα,

όταν δεν έχει ξεπεράσει τον θάνατο του άνδρα της; Έφυγε από τη ζωή πριν από δύο χρόνια, πώς μπορώ κλεισμένη σε ένα σπίτι μόνη μου να κάνω Χριστούγεννα; Έπειτα, με ενοχλεί να βλέπω στα περιοδικά σπίτια πλουσίων στολισμένα γιορτινά. Γιατί δεν πάνε σε σπίτια παιδιών που δεν έχουν καν χριστουγεννιάτικο δέντρο, και να δείξουν και αυτήν την όψη των γιορτών;».

«Ευτυχία θα νιώθαμε τα Χριστούγεννα εάν ήμασταν αληθινοί χριστιανοί.

Δεν είμαστε, όμως, αφού κάναμε την ημέρα των Χριστουγέννων ημέρα δώρων, προκαλώντας αντί χαρά, λύπη στους γύρω μας», σημείωσε ένας νεαρός.

«Ήμασταν πέντε αδέρφια, φτωχή οικογένεια και όμως παλιότερα, πριν από 40-50 χρόνια, τα Χριστούγεννα, αν και στερημένα από υλικά αγαθά, ήταν ευτυχισμένα για εμάς. Σήμερα που έχουμε τα πάντα δεν είμαστε ούτε ευτυχισμένοι, ούτε η ζωή που ζούμε μας καλύπτει», συμπλήρωσε κάποιος εκπαιδευτικός.

«Τα Χριστούγεννα έχουν χάσει από την αξία τους, ο Χριστιανισμός έχει εκπέσει. Ο καθένας κοιτάζει το τομάρι του και απλώς τα Χριστούγεννα λειτουργούν ως μέσο επίδειξης. Ακόμα και οι συζητήσεις που γίνονται στα γιορτινά τραπέζια μεταξύ συγγενών και φίλων είναι για λεφτά, γυναίκες, ταξίδια και κουτσομπολιά».

«Χαιρόμουν τα Χριστούγεννα όταν ήμουν μικρή, γιατί οι γονείς μου, αν και φτωχοί, ένα ζευγάρι παπούτσια μας το αγόραζαν. Σήμερα δεν νιώθω τίποτα», τα λόγια μιας ηλικιωμένης κυρίας.

«Είμαι από μια πάμπτωχη οικογένεια. Παλιά όμως ήμουν πιο ξέγνοιαστη. Ήμασταν 11 παιδιά, ζούσαμε σε παράγκες και όμως ήμασταν ευτυχισμένοι. Σήμερα η ζωή για μένα ξόφλησε, αφού 14 χρόνια κλαίω τον γιο που έχασα και δεν μπορώ να προχωρήσω».

«Μισώ τα Χριστούγεννα, δεν ξέρω γιατί, θα ήμουν όμως ευτυχισμένος αν μπορούσα να κοιμηθώ μια βδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα και να ξυπνήσω δύο βδομάδες μετά».

 

ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΝΕΥΜΑ των Χριστουγέννων θα το συναντήσουμε μέσα από το δόσιμο και την αληθινή προσφορά

Καλές γιορτές  !!!!

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο