ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Ροή ΕιδήσεωνΥγεία

Η «EACTAIC»: Πιστοποίησε το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο ως διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο στην παροχή μετεκπαίδευσης στην Παιδοκαρδιοαναισθησιολογία

Η  European Association of Cardiothoracic Anaesthesiology and Intensive care: Πιστοποίησε το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο ως διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο στην παροχή μετεκπαίδευσης στην Παιδοκαρδιοαναισθησιολογία

Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο πιστοποιήθηκε από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Καρδιοθωρακικής Αναισθησίας & Εντατικής Θεραπείας (European Association of Cardiothoracic Anaesthesiology and Intensive Care, EACTAIC), ως διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο στην παροχή μετεκπαίδευσης στην Παιδοκαρδιοαναισθησιολογία.

Πλέον αποτελεί το τέταρτο πιστοποιημένο κέντρο παγκοσμίως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο  είχε λάβει αντίστοιχη πιστοποίηση για το Πρόγραμμα Ενηλίκων από το 2018. Εν προκειμένω,  για την πιστοποίηση προϋπόθεση ήταν  η αξιολόγηση της λειτουργίας πρωτίστως του  Αναισθησιολογικού Τομέα αλλά και των Τμημάτων Παιδοκαρδιοχειρουργικής, Παιδοκαρδιολογίας και Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων.

Επιδίωξη των ανθρώπων του κέντρου είναι οι υψηλότατες υπηρεσίες προς όλα τα παιδιά, καθώς  μεριμνά για τους μικρούς ασθενείς παρέχοντας ποιοτική φροντίδα στον τομέα της παιδοκαρδιοχειρουργικής από το 1995. Συνεπώς η υπάρχουσα τεχνογνωσία  θα συμβάλλει στην οργάνωση και λειτουργία του Ωνάσειου Παίδων, το οποίο θα λειτουργήσει εντός του Ωνάσειου Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου. Ήδη το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο έχει συνάψει συμφωνία συνεργασίας για εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς σκοπούς με το Great Ormond Street Hospital.

Όσο για τους συμμετέχοντες, προβλέπεται από το Πρόγραμμα Εξειδίκευσης στην Παιδοκαρδιοαναισθησιολογία, ο μετεκπαιδευόμενος αναισθησιολόγος να έχει αποδεδειγμένη εμπειρία σε παιδοχειρουργικά περιστατικά και στην καρδιοχειρουργική ενηλίκων. Η διάρκεια του Προγράμματος είναι 12 μήνες. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.eactaic.org.

EACTAIC

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Μετεκπαίδευσης στην Παιδοκαρδιοαναισθησιολογία ο εκπαιδευόμενος αναισθησιολόγος εργάζεται στο Χειρουργείο, στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Στόχος είναι να κερδίσει γνώσεις και εμπειρία σε ευρύ φάσμα ιατρικών πράξεων της σύγχρονης παιδοκαρδιοχειρουργικής και παιδοκαρδιολογίας. Επιπρόσθετα, έχει σχεδιαστεί η καλλιέργεια των επικοινωνιακών ικανοτήτων του στην επαφή του με τους ασθενείς και το συγγενικό τους περιβάλλον, της κριτικής ικανότητας, της εκπαίδευσης. Στο πνεύμα αυτό  ο μετεκπαιδευόμενος λαμβάνει μέρος ως εισηγητής σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και σε έρευνας με τη συμμετοχή του στην εκπόνηση ιατρικών πρωτοκόλλων και επιστημονικών ανακοινώσεων.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η EACTAIC αποτελεί επιστημονική εταιρεία η οποία στοχεύει στην ανάπτυξη και προαγωγή της εκπαίδευσης και της επιστημονικής έρευνας προς όφελος του Ευρωπαίου ασθενή, με την ανάπτυξη πρωτοκόλλων  εκπαίδευσης που εφαρμόζουν τα πιστοποιημένα εκπαιδευτικά κέντρα.

Υ.γ. 

Με χαρά ενημερωθήκαμε ότι το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο πήρε άλλη μια διεθνή πιστοποίηση από την  «EACTAIC» συγχαρητήρια.

 Αλήθεια το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», το οποίο αποτελεί το μοναδικό Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο στο ΕΣΥ,  πότε θα ακουσουμε η θα  ενημερωθούμε η θα διαβάσουμε στα ΜΜΕ ότι κατάφερε  επιτέλους και αυτό να αξιολογηθεί σωστά  με τις διεθνείς  προδιάγραφες που επιβάλλονται στην λειτουργία του Αναισθησιολογικού Τομέα του  αλλά και των Τμημάτων Παιδοκαρδιοχειρουργικής, Παιδοκαρδιολογίας και Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων.  Το Υπ. Υγείας και οι υφιστάμενοι του Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», έχουν κάποιο πλάνο να σώσουν το καράβι που λέγεται Παίδων Αθηνών «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» ; Η θα συνεχίσουν να αφήνουν νοσοκομεία όπως τω Παίδων Αθηνών «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» να οδεύουν προς το βράχια και το λουκέτο; Σας ενδιαφέρει πραγματικά έστω και την τελευταία στιγμή να  δημιουργήσετε  ένα αντίστοιχο  Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο;

Η  Κυβέρνηση και  οι υφιστάμενοι του Νοσοκομείου είναι έτοιμη να βάλουν το μαχαίρι  στο κόκαλο, ώστε  το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» να καταφέρουν να γινεί αντάξιο  του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και να  πάρει και αυτό μια διεθνής πιστοποίηση που στόχο θα έχει πάντα την βελτίωση της ποιοτικής φροντίδας στον τομέα της παιδοκαρδιοχειρουργικής αλλά και της  υψηλότατες  δωρεάν υπηρεσίες προς όλα τα παιδιά;!

Τελικά μήπως αρκεί για την Ελλάδα ένα πιστοποιημένο  Καρδιοχειρουργικό Κέντρο όπως το Ωνάσειο, που να προσφέρει δωρεάν ποιοτική φροντίδα στον τομέα της παιδοκαρδιοχειρουργικής;

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Έφυγε από την ζωή ο Κάρολος Παπούλιας σε ηλικία 92

Επτά σημάδια που αποκαλύπτουν ότι σας λείπει μαγνήσιο στον οργανισμό

Newsroom

Βατόπουλος: Υπαρκτό το ενδεχόμενο τοπικών lockdown

Newsroom