Κοινοποιείστε το άρθρο

Η Ελλάδα ανοίγει τα σύνορά της για τους Αυστραλούς «αλλά» η Αυστραλία κρατάει κλειστά τα δικά της και δεν μας αφήνει να φύγουμε ακόμα γράφει ο neoskosmos.com

 

Συγκεκριμένα όπως γράψαμε και σε χθεσινό μας άρθρο στο greekaffair.gr η ελληνική κυβέρνηση κάνει το θετικό βήμα να ανοίξει τα σύνορα για το ξένο τουρισμό. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν ακόμα  όμως χώρες όπως καλή ώρα η Αυστραλία που βρίσκονται σε καραντίνα  σύμφωνα με πληροφορίες και μετά από επικοινωνία που είχε συνεργάτη μας  με την Αυστραλιανή πρεσβεία μέχρι και το μηνά Νοέμβριο  δεν σκοπεύουν να ανοίξουν τα σύνορα τους . Από την άλλη ο neoskosmos.com γράφει :  Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τον Ιούλιο η Αυστραλία θα ανοίξει τα σύνορα της για την Νέα Ζηλανδία. Για την Ελλάδα ακόμα δεν είναι γνωστό πότε…

Το σίγουρο είναι ότι φέτος ο ξένος τουρισμός θα είναι αρκετά μειωμένος σε σχέσει με άλλες χρονιές και για αυτό κάλο θα είναι έστω για πρώτη και για μια φορά Κυβέρνηση τουρισμός και εστίαση κάλο θα ήταν  να προσέξουν και να δώσουν βάρος στον ελληνικο τουρισμό πως θα αξιοποιήσουν τον ελληνικό τουρισμό .

 

 

Τουρισμός: Ανοίγουν τα σύνορα για τουρίστες από 29 χώρες στις 15 Ιουνίου (λίστα)

Η λίστα  της Ελλάδας με τις 29 χώρες διαμορφώθηκε ύστερα από μελέτη του επιδημιολογικού προφίλ των χωρών προέλευσης των τουριστών και αφού ελήφθησαν υπόψη οι ανακοινώσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Αεροπορίας (EASA), καθώς και η σχετική εισήγηση της Eπιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Σε αυτές περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι χώρες της Βαλκανικής, η Γερμανία που είναι και η πρώτη αγορά εισερχόμενου τουρισμού για τη χώρα μας, αλλά τελικά και πιο μακρινές αγορές όπως είναι η Κίνα, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα.

Αναλυτικά η λίστα των χωρών, με βάση τις σχετικές ανακοινώσεις από το υπουργείο Τουρισμού είναι η ακόλουθη:

Αλβανία, Αυστραλία, Αυστρία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ιαπωνία, Ισραήλ, Κίνα, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λίβανος, Λιθουανία, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Νότια Κορέα, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τσεχία, Φινλανδία.

Στους επισκέπτες από τις χώρες αυτές θα πραγματοποιείται δειγματοληπτικός έλεγχος, ενώ για όλες τις υπόλοιπες εξακολουθούν να ισχύουν οι υπάρχοντες κανόνες, πράγμα που σημαίνει ότι οι επισκέπτες από άλλες χώρες, εκτός λίστας, εφόσον έρθουν, θα μπούν σε 14ημερη «καραντίνα». «Δεν θα είχε νόημα αλλιώς η λίστα των 29 χωρών που πληρούν τα επιδημιολογικά κριτήρια γιατί αλλιώς oι ταξιδιώτες από άλλες χώρες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν μεγάλα αεροδρόμια, όπως για παράδειγμα τη Φρανκφούρτη, ως ενδιάμεσα, για να εισέλθουν στη χώρα», διευκρινίζουν από το υπουργείο Τουρισμού.  O έλεγχος στα δύο αεροδρόμια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου απελευθερώνονται οι πτήσεις στις 15/6, για την χώρα προέλευσης του επισκέπτη θα γίνεται βάσει του διαβατηρίου δεδομένου ότι δεν μπορεί να ελεγχθεί με αξιοπιστία ο τόπος διαμονής του.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο μεγάλο «άνοιγμα» του εξωτερικού για τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης αναμένεται από τις 15 Ιουνίου, κι εν συνεχεία για τα λοιπά περιφερειακά αεροδρόμια από την 1η Ιουλίου.

Ειδικότερα, με βάση το κυβερνητικό πλάνο, όπως έχει ανακοινωθεί στο πρώτο στάδιο απελευθέρωσης στις 15 Ιουνίου προβλέπεται η απελευθέρωση πτήσεων από το εξωτερικό προς το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» για χώρες με καλά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά και από τα περιφερειακά αεροδρόμια, κατ’εξαίρεση για το αεροδρόμιο «Μακεδονία» ώστε να ενισχυθεί ο τουρισμός στη Βόρεια Ελλάδα. «Η απελευθέρωση αναμένεται να δημιουργήσει θετική πίεση για ανάλογη απελευθέρωση περιορισμών στη χώρα προέλευσης», επισημαίνουν από την κυβέρνηση.

Στο δεύτερο στάδιο προβλέπεται η απελευθέρωση πτήσεων από το εξωτερικό προς όλα τα αεροδρόμια και όλες τις χώρες. Εδώ θα υπάρξει μία δεύτερη «κόκκινη» λίστα αφού θα εξαιρεθούν χώρες με αρνητικά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά, οι οποίες πάντως θα παρακολουθούνται για τυχόν βελτίωση.

Σημειωτέον ότι αίτημα για άνοιγμα νωρίτερα, επίσης από τις 15 Ιουνίου ζήτησαν με επιστολή τους προς τον υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη και οι ξενοδόχοι του Ηρακλείου με το σκεπτικό ότι καταρχάς είναι οξύμωρο να εκκινούν τα ξενοδοχεία στις 15 Ιουνίου, ενώ το αεροδρόμιο παραμένει κλειστό, την ίδια στιγμή που το Ηράκλειο παραμένει χωρίς κρούσματα τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, ενώ είναι και από τις περιοχές που διαθέτουν επάρκεια νοσοκομειακών κλινών και σημαντικό προβάδισμα στην αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων.

Η ανακοίνωση του υπ. Τουρισμού έχει ως εξής:

Ανακοινώνεται η λίστα με τις χώρες, που από τις 15 Ιουνίου, «ανοίγουν τα σύνορα» για τους τουρίστες, με αεροπορικές πτήσεις προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η λίστα με τις 29 χώρες, διαμορφώθηκε ύστερα από μελέτη του επιδημιολογικού προφίλ των χωρών προέλευσης των τουριστών και αφού ελήφθησαν υπόψη οι χθεσινές ανακοινώσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Αεροπορίας (EASA), καθώς και η σχετική εισήγηση της Eπιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Στους επισκέπτες από τις παρακάτω χώρες θα πραγματοποιείται δειγματοληπτικός έλεγχος.

Για όλες τις άλλες χώρες εξακολουθούν να ισχύουν οι υπάρχοντες κανόνες.

H λίστα, η οποία θα διευρυνθεί με αφετηρία την 1η Ιουλίου θα ανακοινωθεί εγκαίρως. Σε κάθε περίπτωση, η επιδημιολογική παρακολούθηση και αξιολόγηση θα είναι συνεχής.

Αναλυτικά η λίστα των χωρών είναι η ακόλουθη:

Αλβανία, Αυστραλία, Αυστρία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ιαπωνία, Ισραήλ, Κίνα, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λίβανος, Λιθουανία, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Νότια Κορέα, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τσεχία, Φινλανδία.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο