ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
ΤουρισμόςΥachting

Ελλάδα: Ο τέλειος προορισμός για yachting – ιστιοπλοΐα

Ελλάδα: Ο τέλειος προορισμός για yachting – ιστιοπλοΐα

Η Ελλάδα είναι ο τέλειος προορισμός για τους τουρίστες που επιθυμούν ν’ απολαύσουν τις διακοπές τους σε σκάφος ή ιστιοπλοϊκά, αφού διαθέτει μερικά από τα πιο υπέροχα μέρη για θαλάσσια ταξίδια.

Η ιστιοπλοΐα προσφέρει στον επισκέπτη πρόσβαση σε πολλές ακτές και παραλίες των ελληνικών νησιών, τις οποίες δεν έχει την δυνατότητα να επισκεφθεί με άλλα μέσα.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ο καιρός στην Ελλάδα είναι ιδανικός για θαλασσινές εξορμήσεις και για περιηγήσεις στα ελληνικά νησιά, αν και πριν ξεκινήσετε για το ταξίδι σας θα ήταν φρόνιμο να ενημερωθείτε για τις καιρικές συνθήκες στην περιοχή όπου θα ταξιδέψετε.

Έχετε τη δυνατότητα να κάνετε μονοήμερες εκδρομές, κρουαζιέρες μεγάλης διάρκειας ή μικρές κρουαζιέρες με ιστιοπλοικά .

Μπορείτε ακόμα να νοικιάσετε ένα σκάφος για ένα σύντομο ταξίδι στα νησιά του Σαρωνικού, που είναι τα πιο κοντινά στην Αθήνα, ή να κάνετε μια κρουαζιέρα μεγάλης διάρκειας, μέσα στα γαλάζια νερά του Αιγαίου προς τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα ή τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Εξερευνήστε τις κρυμμένες ομορφιές των Επτάνησων ή ταξιδέψτε μέχρι τις Σποράδες.

Οργανώστε μια ναυτική περιπέτεια μέχρι την Κρήτη και επισκεφθείτε τους πολύτιμους αρχαιολογικούς θησαυρούς της. Ορισμένες κρουαζιέρες συμπεριλαμβάνουν στους προορισμούς τους μέρη όπως την Τουρκία, την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, την Κύπρο, το Ισραήλ και την Αίγυπτο, ενώ άλλες θα σας μεταφέρουν μέχρι τη Μάλτα και την Ιταλία.

Οι επιλογές σας είναι αμέτρητες!

Στην Ελλάδα, τα περισσότερα γραφεία που οργανώνουν κρουαζιέρες και νοικιάζουν σκάφη βρίσκονται στον Πειραιά και τη Λεωφόρο Ποσειδώνος, κοντά στο κεντρικό λιμάνι, στα οποία θα σας προτείνουν κρουαζιέρες και εκδρομές σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Τα τελευταία χρόνια η ιστιοπλοΐα και το γιώτιγκ έχουν γίνει ο αγαπημένος τρόπος εξερεύνησης της Ελλάδας. Πολλοί επισκέπτες προγραμματίζουν μερικές μέρες από τις διακοπές τους για να χαλαρώσουν στα απέραντο γαλάζιο, κάτω από τον απαλό ήλιο και τον καθαρό ουρανό. Η μεγάλη ζήτηση από τους τουρίστες για αυτού του είδους τις διακοπές έχει ως αποτέλεσμα η ιστιοπλοΐα να είναι πια ένα άκρως ανταγωνιστικό και επαγγελματικό μέρος της βιομηχανίας του ελληνικού τουρισμού.

Η Αττική είναι γεμάτη με μαρίνες και λιμάνια που παρέχουν υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Επίσης υπάρχουν πολλά γραφεία νηολογήσεων και εκτελωνισμού στις παραθαλάσσιες περιοχές της Αττικής, τα οποία μπορούν να σας ετοιμάσουν όλα τα απαραίτητα ναυτιλιακά έγγραφα και να χειριστούν για λογαριασμό σας τις υποθέσεις του τελωνείου.

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Νάξος: Το νησί με τις απέραντες παραλίες

Λακωνική Μάνη: Ανυπότακτο κάλλος

Newsroom

Ξάνθη: Περπατώντας στα θρακιώτικα λιθόστρωτα σοκάκια και στα αρχοντικά των πλούσιων καπνεμπόρων

Newsroom