ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τεχνολογία & Διαδίκτυο

“Η ελληνική ομάδα στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής FIRST® GLOBAL Challenge στη Γενεύη”

“Η ελληνική ομάδα στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής FIRST® GLOBAL Challenge στη Γενεύη”

Στη Γενεύη θα βρίσκεται η Εθνική Ομάδα Ρομποτικής “FIRST Global Challenge Team Greece” το διάστημα 13 – 16 Οκτωβρίου 2022, προκειμένου να μας εκπροσωπήσει στην Ολυμπιάδα με φετινή θεματική τη Δέσμευση και Αποθήκευση του Διοξειδίου του Άνθρακα “Carbon Capture”.

Η Ολυμπιάδα Ρομποτικής FIRST GLOBAL Challenge είναι μια παγκόσμια διοργάνωση ρομποτικής, επιστήμης, καινοτομίας και τεχνολογίας, στην οποία συμμετέχουν εθνικές ομάδες από 191 χώρες με παιδιά ηλικίας 16 -18 χρονών.

Αρμόδιος φορέας για την Ελλάδα, είναι ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Eduact – ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Επίσημος Υποστηρικτής της ομάδας είναι η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Χρυσοί Χορηγοί οι εταιρείες KLEEMANN, Ελληνικός Χρυσός, ΤΙΤΑΝ και Μεγάλος Χορηγός η εταιρεία Deloitte.


Σύμφωνα με το θέμα της Ολυμπιάδας, οι ομάδες καλούνται να ερευνήσουν τις αιτίες και τα
αποτελέσματα του CO2 στην ατμόσφαιρα, τις ανθρώπινες δραστηριότητες, την κλιματική αλλαγή, καθώς και να προτείνουν καινοτόμες λύσεις που θα βελτιώσουν τη ζωή της τοπικής και της παγκόσμιας κοινότητας και να κατασκευάσουν ένα ρομπότ που θα διαγωνιστεί σε θεματική πίστα με τα ρομπότ των άλλων χωρών.

Η Ελληνική Εθνική Ομάδα Ρομποτικής FIRST GLOBAL 2022 αποτελείται από 40 μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου από όλη την Ελλάδα ηλικίας 14 – 18 χρονών, που επιλέχθηκαν βάση των γνώσεων τους στον προγραμματισμό και την ρομποτική, την ενασχόληση τους με τις επιστήμες και τέλος με την εμπειρία τους από συμμετοχές σε αντίστοιχες εθνικές και παγκόσμιες διοργανώσεις.

Το FIRST Global Challenge επιδιώκει να αναδείξει τις μεγαλύτερες προκλήσεις που
αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας, συμπεριλαμβανομένων των 14 Μεγάλων Προκλήσεων για την
Μηχανική που αναγνωρίστηκαν από την Εθνική Ακαδημία Μηχανικών των Ηνωμένων
Πολιτειών της Αμερικής, αλλά και να δημιουργήσει γέφυρες μεταξύ των νέων με διαφορετικό υπόβαθρο, γλώσσες, θρησκείες και έθιμα.

Κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό Challenge αποτελεί το κεντρικό θέμα του FIRST Global Challenge.

Δίνοντας την ευκαιρία στους νέους να μάθουν να επικοινωνούν, να μοιράζονται και να
συνεργάζονται χρησιμοποιώντας τα εργαλεία της επιστήμης και της μηχανικής για να βρουν
λύσεις στις μεγάλες προκλήσεις του κόσμου – νερό, ενέργεια, ασφάλεια, ιατρική, τροφή και
εκπαίδευση – μαθαίνουν να εργάζονται μεταξύ τους, να εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον και να γίνονται μέρος μιας πραγματικά παγκόσμιας κοινότητας.

Κορυφαία πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Πολυτεχνικού
Ινστιτούτου Worcester, του Πανεπιστημίου Yale και της Technion, συγκαταλέγονται μεταξύ των ιδρυτικών μελών του πρώτου παγκόσμιου δικτύου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (FGHEN) που συνεργάζεται με την FIRST και με την FIRST Global.

 

Related posts

Η χρήση του διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών εν μέσω πανδημίας. Απειλή ή ανάγκη; Κίνδυνοι και ευκαιρίες

Τα Τρίκαλα αποκτούν δίκτυο 5G -«Υπερηχητικές» ταχύτητες

Newsroom

Η Revolut επεκτείνεται στην κινητή τηλεφωνία

Newsroom