ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Αποστολική ΔιακονίαΟρθοδοξία

Η εμφάνιση του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ στο μοναστήρι μας

Η εμφάνιση του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ στο μοναστήρι μας

Σήμερα 2 Ιανουαρίου είναι η εορτή του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ του θαυματουργού όπου τιμάται η κοίμησή του. Ένας από τους μεγαλύτερους ρώσους Αγίους και πλέον παγκόσμιος μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

 

Είναι ο Άγιος της χαράς, ο Άγιος που τρέχει να βοηθήσει όλον τον κόσμο και ιδιαιτέρως τους ασθενείς με πολλά θαυμαστά σημεία που έκανε εν ζωή, αλλά και μετά την κοίμησή του. Ένα από τα θαυμαστά σημεία για το μοναστήρι μας, είναι η εμφάνιση του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ, η οποία έγινε 3 φορές σε 3 διαφορετικές χρονιές και πάντοτε την ημέρα της εορτής του, στις 18 και 19 Ιουλίου όπου τιμάται η ανακομιδή των ιερών λειψάνων του. Και τις τρεις αυτές χρονιές εμφανίστηκε Άγιο Φως επάνω στον μεγάλο ξύλινο σταυρό που έχουμε στο μοναστήρι μας, την ώρα που γινόταν προσευχή με τα παιδιά της κατασκήνωσης.

Την τρίτη φορά όπου εμφανίστηκε το Άγιο Φως επάνω στον Σταυρό, συνοδεύτηκε με την εμφάνιση του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ μέσα στον χώρο της Μονής. Ο Άγιος Σεραφείμ έγινε ορατός από τα παιδιά με αξιοθαύμαστο και συγκλονιστικό τρόπο. Έκτοτε η Μονή μας αφιερώθηκε και στον Άγιο Σεραφείμ που έκανε την εμφάνισή του. Από τότε ονομάζεται Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ που βρίσκεται στο Τρίκορφο Φωκίδος.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Γέρων Γεώργιος: «Χωρίς τη σοφία του θεού, οδηγούμαστε στο χάος» (βίντεο)

Newsroom

Γέρον Νεκταρίος Μουλατσιώτης: Το θαύμα της Παναγίας – To καντήλι που άναψε μόνο του

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: «Από σύγχυση θα οδηγηθούμε σε λάθος αποφάσεις»(βίντεο)