ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Πολιτισμός

Η Ένωση Καραγκούνηδων ν. Τρικάλων καλεί όλα τα καραγκούνικα Σωματεία σε συνεργασία

Η Ένωση Καραγκούνηδων ν. Τρικάλων καλεί όλα τα καραγκούνικα Σωματεία σε συνεργασία

Αναδημοσίευση της 14 Σεπρέμβρίου 2019

 

 

Η ένωση Καραγκούνηδων Ν. Τρικάλων καλεί όλα τα καραγκούνικα Σωματεία να σπεύσουν προς εγγραφή και να γίνουν μέλη της Ένωσης προκειμένου μιας πιο γενικευμένης δυναμικής και μεθοδικής δραστηριοποίησης για την ανάδειξη των πολιτισμικών στοιχείων των Καραγκούνηδων στο Ν. Τρικάλων.

 

Η ένωση Καραγκούνηδων αποτελεί πλέον πολιτιστικό φορέα δευτεροβάθμιας κλίμακας, ο οποίος με τη μαζική συμμετοχή των συλλόγων μελών του αποκτά τη δυνατότητα μιας ευρύτερης διάδοσης και προβολής του Καραγκούνικου στοιχείου που αποτελεί την, πληθυσμιακά, μεγαλύτερη μερίδα του Νομού μας.

Ως γνωστό στην περιοχή των Τρικάλων δραστηριοποιούνται εδώ και αρκετά χρόνια οι Καραγκούνηδες μέσω των πολιτιστικών συλλόγων του Νομού με αντικείμενο τη διατήρηση, συνέχιση και διάδοση της τοπικής παράδοσης.

Τα τελευταία έτη ξεκίνησε μια δύσκολη αλλά σημαντική προσπάθεια για τη συνένωση αυτών των τοπικών συλλόγων σε δευτεροβάθμιο επίπεδο που να πραγματεύεται και να ασχολείται με τη διάσωση, διάδοση και προβολή της πλούσιας μουσικοχορευτικής και λαογραφικής παράδοσης των καραγκούνηδων η οποία απαντάται και πλεονάζει στο Νομό Τρικάλων.

Προς τούτο, μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις και διαβουλεύσεις των επιμέρους συλλόγων, καταφέραμε να ολοκληρώσουμε με επιτυχία τη συνένωση τοπικών Καραγκούνικων συλλόγων του Ν. Τρικάλων σε δευτεροβάθμιο όργανο-σωματείο με την επωνυμία «ΕΝΩΣΗ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΔΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ – έτος ίδρυσης 2019» και έδρα την πόλη των Τρικάλων. Δυνάμει της υπ’ αριθ.13/2019 Απόφασης – Διάταξης στέφθηκε με επιτυχία έλαβε και σάρκα και οστά η έγκριση του καταστατικού της Δευτεροβάθμιας Ένωσης Καραγκούνηδων Ν. Τρικάλων με κύριους σκοπούς ίδρυσης, τους ανωτέρω αναφερόμενους.

Είναι η μορφή του φορέα που έλειπε από τα Τρίκαλα και που θα ενώνει όλους τους Καραγκούνηδες της περιοχής μας και θα τους ενθαρρύνει για μια πιο ευρεία και δυναμική δραστηριοποίηση ως ένα ισχυρό σύνολο. Η Ένωση λοιπόν καλεί όλους τους συλλόγους που ανήκουν στο χώρο των Καραγκούνηδων σε συνεργασία για τους κοινούς σκοπούς τους.

Έτσι όλοι μαζί ως μέλη – ίσα προς ίσους – θα αποτελέσουμε ένα ισχυρό πλέον δευτεροβάθμιο πολιτιστικό όργανο – σωματείο και θα προχωρήσουμε δυναμικά στην τοπική κοινωνία, για την ανάδειξη των Καραγκούνηδων του Ν. Τρικάλων και την καλύτερη απήχηση στο ευρύτερο κοινό της Θεσσαλίας αλλά και πανελλήνια όπως και εκτός Ελλάδας.

Οι ενδιαφερόμενοι πρόεδροι των συλλόγων μπορούν να απευθύνονται στους: Αντ. Παπαμιχαήλ,6974978775, Σπ. Τσιαούση,6985063000, Ευαγγ. Γρηγορίου,6939132093.

Για το ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αντώνης Παπαμιχαήλ

Related posts

Έκθεση: Το βήμα – 100 χρόνια γράφουμε ιστορία στο Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Η Επανάσταση του 1821 σε μια μεγαλειώδη έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη

Newsroom

Τουρκία: Ανακάλυψαν λεηλατημένο τον τάφο του Διαγόρα στην Μαρμαρίδα

Newsroom